ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Χωρίς Εθνική Τράπεζα ξέμειναν τα Ψαχνά

Χωρίς Εθνική Τράπεζα ξέμειναν τα Ψαχνά

Απογοήτευση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Ψαχνών η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, να κλείσει το κατάστημα στα Ψαχνά. 

Η είδηση έγινε γνωστή με μια ανάρτηση ανακοίνωσης, που αναφέρει ότι από σήμερα Δευτέρα η Τράπεζα βάζει λουκέτο.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκεται σε αξιολόγηση των 350 καταστημάτων της, με πρόθεση να σταματήσει την λειτουργία ορισμένων από αυτών και ένα από αυτά και πρώτο στην λίστα ήταν το υποκατάστημα των Ψαχνών, το οποίο η Διοίκηση της Τράπεζας χαρακτηρίζει ως «ζημιογόνο».
Το πρόβλημα προέκυψε αρχές του χρόνου. Τότε, ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς:
– Ήλθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, όπου στεγάζεται το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά, από τον οποίον ενημερώθηκε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για κλείσιμο του υποκαταστήματος.
– Απέστειλε έγγραφο (5-3-2019) προς την Διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδος καθώς και στον Περιφερειακό Διευθυντή.
-Στις 6 Μαρτίου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, όπου του είπαν ότι τα καταστήματα αξιολογούνται και μόνο όσα είναι ζημιογόνα θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.
- Για το θέμα ενημέρωσε εγγράφως όλους τους βουλευτές του Νομού Ευβοίας ενώ έγινε και συνάντηση και με τον εμπορικό σύλλογο.
- Έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
- Στάλθηκε επιστολή όπου εξηγλησθηκε ότι δεν μπορέι λενα ολόκληρος Δήμος με μονάδες και δραστηριότητα να μείνει χωρίς Τράπεζα και να "τρέχει" 15 έως 25 χιλιόμτρα πιο πέρα.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν απέτρεψε το κλείσιμο του καταστήματος.