ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόβλημα μειωμένης παραγωγής στο κεράσι

Πρόβλημα μειωμένης παραγωγής στο κεράσι

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κερασιάς στην περιοχή του Μετοχίου Διρφύων, μετέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον οποίο επισκέφθηκε στο Υπουργείο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινότητας Μετοχίου Σταύρο Γιαμαρέλο, τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου Ιωάννη Τομαρά και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μετοχίου Διρφύων Ιωάννη Ξουρίκη.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε, ότι φέτος παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα ακαρπίας στην καλλιέργεια της κερασιάς στις πρώιμες και τις όψιμες λόγω καιρικών συνθηκών, κατάσταση που επιδεινώθηκε και με τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή και κατά συνέπεια σε πολύ χαμηλότερο εισόδημα για τους παραγωγούς, οι οποίοι ζητούν να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποζημίωσης βάσει των κείμενων διατάξεων.
Παράλληλα, συζητήθηκε και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της Εύβοιας και επισημάνθηκε η ανάγκη φοροελαφρύνσεων στους παραγωγούς.
Από την πλευρά του ο βουλευτής τόνισε ότι στην Εύβοια υπάρχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν, παρέχοντας τα απαραίτητα φορολογικά κίνητρα και ενθαρρύνοντας τους αγρότες προκειμένου να συνεργάζονται μεταξύ τους.