ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΩΣ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΑΝ... ΝΗΣΙ

ΠΩΣ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΑΝ... ΝΗΣΙ

Έντονες αντιδράσεις από το Επιμελητήριο, γιατί πολλές περιοχές εξαιρούνται από σοβαρά κίνητρα ανάπτυξης

Τη θέσπιση του Μεταφορικού ισοδύναμου για την Εύβοια, ως μέτρου με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μετακίνησης, που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας και αεροπορικής μαζικής μεταφοράς, με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση, ζήτησε το Επιμελητήριο Ευβοίας στη συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας εργασιών της 46ης Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ, Γ.Σ. την οποία φιλοξένησε το Επιμελητήριο.
Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κυρία Αγιοστρατίτη, δήλωσε ότι τελικά η Γέφυρα, αντί να εξασφαλίζει πολλαπλά πλεονεκτήματα για το νησί μας, στερεί όλα τα δικαιώματα του ως νησιωτική περιοχή και κάλεσε όλους του Φορείς του τόπου να συνεργαστούν για την άμεση τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.
Η κυρία Αγιοστρατίτη, κάλεσε τους αρμοδίους να εντάξουν την Εύβοια στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, διότι ο νομός μας  δεν είναι μόνον η Χαλκίδα.
Όπως εξήγησε, οι απομακρυσμένες από την Χαλκίδα περιοχές είναι ζωντανά αστικά κέντρα στην ουσία νησιώτικα τμήματα της Εύβοιας δηλαδή,  περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θαλάσσια μεταφορικά μέσα για τη μετακίνηση τους και για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.
Η κα Αγιοστρατίτη αποκάλυψε ότι το Επιμελητήριο έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τη σύνταξη μελέτης που να τεκμηριώσει με επιστημονικό τρόπο τη σκοπιμότητα εφαρμογής του μέτρου.
Ακόμα το Επιμελητήριο ζητά:
- Να γίνει η σύνδεση της Εύβοιας με τις Κυκλάδες στο δίκτυο των επιδοτούμενων γραμμών με άμεση τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, διότι εξυπηρετεί σημαντικά την μετακίνηση τόσο επιβατών όσο και εμπορευμάτων και προϊόντων. Η Πρόεδρος έκανε γνωστό ότι το αίτημα αυτό έχει τεθεί επανειλημμένως από το Επιμελητήριο σε συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτείας, χωρίς να μπορεί να υλοποιηθεί εξαιτίας του ίδιου πάντα προβλήματος. Την ύπαρξη σταθερής γέφυρα στην Χαλκίδα.
- Κατασκευή και λειτουργία στην Εύβοια, σύγχρονων συγκοινωνιακών δικτύων με ενθάρρυνση και ενίσχυση της χρησιμότητας πολλαπλών και συγχρόνων μέσων εκτός της ακτοπλοΐας όπως υδροπλάνων και ελικοπτέρων, για την κάλυψη ειδικών αναγκών των πολιτών των επισκεπτών και των τουριστών.
- Μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των πορθμειακών και των ακτοπλοϊκών γραμμών, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία των νησιωτικών περιοχών της χώρας, χωρίς να προκαλεί αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου Νήσων,  ήταν επιτυχημένη τόσο από οργανωτικής πλευράς και φιλοξενίας, όσο και από την υψηλή συμμετοχή Συνέδρων και εκπροσώπων των Υπουργείων, του Κοινοβουλίου, της Περιφερειακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης, μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Σωματείων κλπ.
Πραγματεύτηκε θέματα Εθνικής Νησιωτικής Πολιτικής και νησιωτικής επιχειρηματικότητας ενώ αναδείχθηκαν σε επίπεδο κεντρικής Πολιτείας μείζονα θέματα που ταλανίζουν την Εύβοια.