ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Σημαντικές αναφορές από Αγιοστρατίτη και Βάκα στο συνέδριο του Επιμελητηρίου Νήσων

Οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της Εύβοιας επισημάνθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά στη Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου Νήσων. 
Χαρακτηριστικές ήταν οι εισηγήσεις Βούλας Αγιοστρατίτη και Έλενας Βάκα.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κατά την έναρξη των εργασιών της 46ης Γενικής συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ υπογράμμισε την ανάγκη της ένταξης της Εύβοιας στο μεταφορικό ισοδύναμο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Εύβοια είναι νησί και η ένταξη στο μεταφορικό ισοδύναμο θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της.
Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.): είναι το μέτρο, με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς, από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.
Tο μέτρο αφορά τους κλάδους εμπορίου-μεταποίησης-τουριστικών καταλυμάτων. Το Α.ΝΗ.ΚΟ είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.
Δικαιούχοι-επιχειρήσεις θα μπορούν να είναι όσες εμπίπτουν στη κατηγορία "πολύ μικρή", "μικρή", "μεσαία" βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (Ν. 4308/2014). Από την 1 Ιουλίου 2018 είναι επιλέξιμες, οι δαπάνες μεταφοράς προϊόντων για τις νησιωτικές επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής. Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται να λάβουν μέρος στη δράση του Μεταφορικού Ισοδύναμου υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του TAXIS.
Στην επίσημη συνεδρίαση της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα του Οινοποιείου Τζιβάνη στη Ριτσώνα, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Βάκα έδωσε συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Ευβοίας για την άριστη διοργάνωση και καλωσόρισε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, στο Δήμο Χαλκιδέων και στην Ιστορική  Αυλίδα.
"Ο Δήμος Χαλκιδέων συνδυάζει πλούσια γεωμορφολογική εικόνα, εύφορη γη, μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό και μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειών που μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα της επιχειρηματικότητας.
Έχουμε  ως στόχευση την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού και ιδιαίτερα την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή μας. Ως Δημοτική Αρχή θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια για την εφαρμογή μιας ισχυρής νησιωτικής πολιτικής".
❋  Θα πρέπει να επανασχεδιάσουμε τη νησιωτική μας πολιτική τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο βουλευτής της ΝΔ Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης στην 46η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ.