ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΑ 19 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΝΗΣΩΝ

ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΑ 19 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΝΗΣΩΝ

Σημαντικό τριήμερο για την ανάπτυξή τους με παρουσίες υπουργών και υψηλών κρατικών στελεχών - Τι θα ζητήσει η Εύβοια

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, φιλοξενεί από σήμερα και για τρεις ημέρες, 19 νησιώτικα Επιμελητήρια της χώρας που συμμετέχουν στην επίσημη συνεδρίαση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).
Μιλάμε για εργασίες της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου, την οποία θα φιλοξενήσει το Επιμελητήριο Εύβοιας στην Χαλκίδα, 4-6 Οκτωβρίου
Στη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης, το Επιμελητήριο Ευβοίας που βεβαίως είναι μέλος του ΕΟΑΕΝ, θα θέσει το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης του νησιού μας που δεν έχει τα προνόμια άλλων νησιών, που αφορούν την ανάπτυξη των λιμανιών, τον τουρισμό κ.α.
Ακόμη θα συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα, όπως ο νέος σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση του νησιωτικού χώρου, η στρατηγική για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των νησιών, οι νησιωτικές πολιτικές και τα κίνητρα ανάπτυξης των νησιών (μεταφορικό ισοδύναμο, κίνητρα επενδύσεων, κ.λ.π).
Το διήμερο είναι τόσο σημαντικό  ώστε αναμένεται να παρευρεθούν Υπουργοί, εκπρόσωποι των Υπουργείων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.α.
Η κύρια εκδήλωση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στο Οινοποιείο Τζιβάνη στην Ριτσώνα, με ώρα προσέλευσης 9.30 και ώρα έναρξης εργασιών 10.00. Μετά το πέρας της Συνεδρίασης θα παρατεθεί γεύμα στο χώρο του Οινοποιείου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
 Ο ΕΟΑΕΝ
Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ίδρυσαν τα ελληνικά νησιωτικά Επιμελητήρια, στην κοινή τους προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις που βιώνουν οι νησιώτες, εξ΄ αιτίας της γεωπολιτικής μειονεξίας των νησιών.
Ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1994, μέλη του είναι τα 19 νησιωτικά Επιμελητήρια της Ελλάδος, τα οποία είναι αμιγώς νησιωτικά ή στη δικαιοδοσία τους ανήκουν νησιά. Έδρα του είναι η πόλη της Χίου, του νομού Χίου.
Μεταξύ των σκοπών του ΕΟΑΕΝ, όπως αυτοί προβλέπονται από το καταστατικό του είναι:
- Η ενεργοποίηση των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας ώστε να προχωρήσουν από κοινού σε ενέργειες, οι οποίες θα θέσουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο τον προβληματισμό των νησιών και τη σημαντική πραγματική απόκλιση τους από την υπόλοιπο ηπειρωτικό ευρωπαϊκό χώρο και που θα οδηγήσουν σε πολιτική και μέτρα για μια ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική συνοχή.
- Η συνεργασία με τις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., για την ανάπτυξη των νησιών.
- Η καταγραφή και μελέτη των ιδιαίτερων προβλημάτων, των τυχόν εγγενών μειονεξιών, που αντιμετωπίζουν τα νησιά και εμποδίζουν την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική τους ανάπτυξη.
- Η επιδίωξη τρόπων επίλυσης-αντιμετώπισης των προβλημάτων των νησιών.
- Η οργάνωση νησιωτικών δικτύων συνεργασίας, μεταφοράς τεχνογνωσίας, τηλεματικής διασύνδεσης και συμμετοχής των νησιωτικών επιμελητηρίων, είτε ομαδικώς είτε μεμονωμένα σε κοινοτικά προγράμματα ή πρωτοβουλίες.