ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ11272020

Πεμ, 26 Νοε 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Χαλκίδα "Βιώσιμη και Έξυπνη" πόλη

Η Χαλκίδα "Βιώσιμη και Έξυπνη" πόλη

Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς με 10,5 εκατ. ευρώ - Δηλώσεις Φάνη Σπανού

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, εγκρίθηκαν οι δράσεις «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης” (ΟΣΒΑΑ) για την ανάδειξη της πόλης της Χαλκίδας ως «Χαλκίδα, Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης - Βιώσιμη και έξυπνη πόλη», συνολικής δημόσιας δαπάνης 10.050.000 ευρώ, για τους Δήμους Λαμιέων και Χαλκιδέων.
Βασικό στοιχείο του στρατηγικού οράματος της Περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των  πόλεων της Στερεάς Ελλάδας με ολοκληρωμένο τρόπο, μέσω ενός συνδυασμού εμβληματικών παρεμβάσεων και υποστηρικτικών δράσεων, ώστε να διαμορφωθεί μια νέα εικόνα για τις πόλεις, με αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα, η οποία  θα αξιοποιεί αναπτυξιακά και από άποψη ποιότητας ζωής, τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα.
Η στρατηγική συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο  του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.
 «Μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη θητεία μας, σήμερα παίρνει σάρκα και οστά. Υπογράφοντας την έγκριση της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  Λαμίας και  Χαλκίδας με 10 εκατομμύρια ευρώ καθεμιά,  ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση στρατηγικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Περιφέρειάς μας. Ξεδιπλώνουμε καθημερινά το σχέδιό μας να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα μια σύγχρονη, δυναμική και ανταγωνιστική Περιφέρεια. Περιμένουμε τώρα τις προτάσεις των Δήμων Λαμιέων και Χαλκιδέων ενώ σε επόμενο χρόνο αναμένεται και η έγκριση της κοινής πρότασης των Δήμων Θηβαίων – Αλιάρτου – Λεβαδέων»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.