ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΌ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΌ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Το Επιμελητήριο θα ζητήσει αποκατάσταση της αδικίας από τους αρμόδιους υπουργούς σε Γενική Συνέλευση αρχές Οκτωβρίου

Η Εύβοια οφείλει να διεκδικήσει το νησιωτικό χαρακτήρα της που δικαιούται, ώστε ακολούθως να εισπράξει τα πολλά και ευεργετικά αναπτυξιακά προγράμματα που υπάρχουν για νησιωτικές περιοχές. 
Τέτοια είναι η θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Εύβοια, η θέσπιση κινήτρων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της με αλλά νησιά και η αναβάθμιση των λιμανιών της.

Τα παραπάνω θα θέσει το Επιμελητήριο Ευβοίας κατά τη διάρκεια της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Νησιών.
Η σημαντική αυτή συνέλευση θα γίνει στην Χαλκίδα και μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις για τον νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανασυγκρότηση του νησιωτικού χώρου, για την στρατηγική για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των νησιών, για τις ισχύουσες νησιωτικές πολιτικές και κίνητρα στα νησιά (μεταφορικό ισοδύναμο, κίνητρα επενδύσεων, κ.λ.π) και για τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα νησιά.  
Στις εργασίες της Συνέλευσης θα παραστούν σημαντικοί υπουργοί.
Οι του Επιμελητηρίου περιμένουν τους  Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Θεοχάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού  για να τους θέσουν τα αιτήματα του χώρου.
Η κυρία Αγιοστρατίτη μιλώντας στην ιστοσελίδα eviavima.com.gr θα πει: "Λόγω της σπουδαιότητας της 46ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ  κάνω ένα κάλεσμα στους Φορείς της πόλης μας, του Νομού μας και της Περιφέρειας, να συμμετάσχουν ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια καλύτερη προοπτική για το νησί μας.
Αυτή που του αξίζει".