ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10262020

Δευ, 26 Οκτ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ;

ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ;

Η εταιρεία είναι χωρίς διοίκηση, ενώ σταμάτησε και πάλι να πληρώνει τη ΔΕΗ

Η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει το σχέδιο της για τη ΛΑΡΚΟ - αν έχει - και ενώ η κατάσταση στην εταιρεία χειροτερεύει αφού στην ουσία είναι χωρίς διοίκηση. 
Έτσι  έχουμε κατα αρχάς  αναζήτηση νέας διοίκησης που έληξε αρχές Αυγούστου. Εμφανίστηκαν δυο μόνο υποψήφιοι που δεν φαίνεται να πληρούν τις προϋποθέσεις.
Επιπλέον έχουμε και πάλι στάση πληρωμών προς τη ΔΕΗ αφού σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες δεν έχει πληρωθεί το τιμολόγιο για τον Μάιο, παρά τη σχετική συμφωνία ρύθμισης. 

Η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να μη σηκώσει τους τόνους, περιμένοντας και αυτή τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θυμίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ της οφείλει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, αν και γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος και την επικινδυνότητα του προβλήματος εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της έναντι της ΔΕΗ αλλά κυρίως επειδή η εταιρία παράγει μόνο ζημιές, έχει αφήσει την εξεύρεση λύσης σε μεταγενέστερο χρονικό στάδιο. 
Πάντως, επείγει να βρεθεί... διοίκηση και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της βιομηχανίας. «Η ποιότητα των στελεχών που θα επιλεγούν, θα σηματοδοτήσει και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κι αυτό το πρόβλημα στον τομέα των ΔΕΚΟ», τονίζουν με νόημα κύκλοι της κυβέρνησης.
Η ΛΑΡΚΟ έχει αφεθεί στην τύχη της στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό τουλάχιστον μία τετραετία, ενώ καλείται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιστρέψει κρατικές ενισχύσεις ύψους 135,8 εκ. ευρώ.
Πάντως με τα δεδομένα των απανωτών τα τελευταία χρόνια ζημιογόνων οικονομικών καταστάσεων και των χρεών προς τη ΔΕΗ, δεν δίνονται ελαστικά χρονικά πλαίσια στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση της. Όλα δείχνουν ότι η κρατική βιομηχανία οδηγείται στο σχέδιο του 2014: Ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δράσεων, κλείσιμο ζημιογόνων, εξασφάλιση εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ