ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ07122020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ

Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ

Αδελφοποιείται με το Grand Belford - Έχει προηγηθεί η Tilleul - Συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο PAU για εναλλακτικό τουρισμό

Έτοιμος να φιλοξενήσει την αντιπροσωπεία από το Belfort της Γαλλίας είναι ο δήμαρχος Καρύστου. Πιο συγκεκριμένα ο Λευτέρης Ραβιόλος, θα υποδεχθεί τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία σήμερα, αύριο και την Κυριακή 21 Ιουλίου, προκειμένου να γίνει αδελφοποίηση του Δήμου Καρύστου με το Δήμο Grand Belfort.
Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο δήμαρχος Καρύστου είχε βρεθεί στο Belfort της Γαλλίας, όπου με τον Δήμαρχο του Grand Belfort υπέγραψε προσύμφωνο για την αδελφοποίηση του Δήμου Καρύστου με τον Δήμο του Grand Belfort, διευρύνοντας την αδελφοποίηση με την Tilleul.
Στο Belfort της Γαλλίας, ο δήμαρχος δεν πήγε μόνος αφού είχαμε και την παρουσία της πρόεδρου του επιμελητηρίου Ευβοίας κας Βούλας Αγιοστρατίτη και συνεργατών του Δήμου.
Ο κ. Λευτέρης Ραβιόλος μέσα από ανάρτησή του είχε πει τότε ότι επισφραγίστηκε μια συνεργασία, που θα επιφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα τόσο για τον Δήμο Καρύστου όσο και για το σύνολο της Εύβοιας.
Μάλιστα ο δήμαρχος, είχε μεταβεί και στη διεθνή έκθεση τουρισμού στην Mulhouse, για την τουριστική προβολή του Δήμου Καρύστου και της Εύβοιας.
ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ
ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Κάρυστος, Επιμελητήριο Ευβοίας και... Γαλλία έχουν πλέον μόνιμες ισχυρές σχέσεις που αποβλέπουν στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αναπτύχθηκαν οι εξαιρετικές προοπτικές των περιοχών Καρύστου και Κύμης, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Παρουσιάστηκαν τον π. Απρίλιο στο Επιμελητήριο Εύβοιας – μετά από έρευνα που εκπόνησε – ομάδα φοιτητών και καθηγητών του γαλλικού πανεπιστημίου του PAU.
Η έρευνα υλοποιήθηκε με την συνεργασία του Επιμελητηρίου και με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στην Εύβοια – κυρίως εναλλακτικών μορφών, όπως ποδηλασίας, αναρρίχησης, καταδύσεων, ιππασίας κλπ – μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησης των συγκριτικών φυσικών πλεονεκτημάτων των περιοχών αυτών.
Από αυτή τη συνεργασία αναμένεται να υπάρξει ένα εξαιρετικό και έγκριτο εργαλείο το οποίο θα μεταφραστεί και θα παρουσιαστεί σαν ολοκληρωμένη πρόταση σε όλους τους αρμόδιους Φορείς του Νομού, της Περιφέρειας και της Κεντρικής Εξουσίας.