ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ03302020

Δευ, 30 Μαρ 2020 3pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αυθαίρετη πράξη η μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης

Αυθαίρετη πράξη η μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης

Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» διαμαρτύρονται για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: 

"Με έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας την ανακοίνωση – διαμαρτυρία των Σωματείων Λαϊκών Αγορών Νομού Εύβοιας σχετικά με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι χωρίς να υπάρχει απόφαση κανενός θεσμικού οργάνου, ειδικά του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, ο Δήμος Χαλκιδέων στη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” τους ανακοίνωσε τη μεταφορά τους σε οδούς πέραν αυτών που είχαν συμφωνηθεί με τον Δήμο μερικούς μήνες πριν. Τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν κανέναν.
Η πράξη αυτή είναι φανερό ότι είναι αυθαίρετη κι αντιδημοκρατική. Χωρίς απόφαση θεσμικού οργάνου δε μπορεί καμία απόφαση να είναι υλοποιήσιμη, πολύ περισσότερο, όταν αυτή η “απόφαση” έρχεται σε αντίθεση με όσα ο Δήμος είχε συμφωνήσει με τα Σωματεία Λαϊκών Αγορών λίγους μήνες νωρίτερα! Ποιο το νόημα των κοινών συνεδριάσεων με τους φορείς, όταν ο Δήμος δε μπορεί ή δε θέλει να υλοποιήσει τις όποιες αποφάσεις και δεσμεύσεις τους; Γιατί δεν συζητήθηκε μέχρι σήμερα το θέμα στο Συμβούλιο και για ποιο λόγο ο Δήμος έστειλε αιφνιδιαστικά το έγγραφο αυτό;
Όσοι προκάλεσαν αναστάτωση σε επαγγελματίες και καταναλωτές είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις πράξεις τους. Όμως αντίστοιχες ευθύνες έχουν κι όσοι δέχονται αυτές τις τακτικές χωρίς να πράττουν το αυτονόητο, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη της λήψη των αποφάσεών τους.
Είναι προφανές ότι τα θέματα που αφορούν στον πεδίο ευθύνης και αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας οφείλουμε να τα συζητούμε, να τοποθετούμαστε και να συναποφασίζουμε. Κάθε πρακτική που επί της ουσίας παρακάμπτει, αγνοεί, απαξιώνει τη λειτουργία και τον θεσμικό ρόλο της Κοινότητας είναι κατακριτέα, αντιδημοκρατική και απαράδεκτη και θα μας βρει απέναντι με κάθε τρόπο.
Σας καλούμε να φέρετε άμεσα το θέμα σε Έκτακτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να μην επιτρέψετε την απαξίωση του Συμβουλίου.
Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης
«ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Λαγού – Σκόνδρα Σουλτάνα
Γιαννούκος Θεόδωρος
Σπανού Βασιλική
Μπλέτσας Χρήστος"