ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ07122020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΛΑΡΚΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΔΕΗ ΛΟΓΩ... ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η ΛΑΡΚΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΔΕΗ ΛΟΓΩ... ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Κατέβαλε τη μιά δόση των 2,5 εκατ. ευρώ και την Παρασκευή πρέπει να δώσει άλλα τόσα

Η ΛΑΡΚΟ αιφνιδίασε ευχάριστα και την περασμένη Παρασκευή πλήρωσε στη ΔΕΗ 2,5 εκατ. ευρώ. 
Βέβαια υπάρχει και συνέχεια. Η κρατική βιομηχανία νικελίου καλείται να καταβάλει ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εξοφλήσει όλες τις τιμολογημένες έως σήμερα υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο της συμφωνίας διακανονισμού που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Θυμίζουμε ότι προ δεκαπενθημέρου η ΔΕΗ με επιστολή της προειδοποιούσε τη διοίκηση της Λάρκο, ότι θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης, δηλαδή ότι θα κόψει το ρεύμα. Η Λάρκο αντιπρότεινε μία έναντι καταβολή και την ουσιαστική διευθέτηση της εκκρεμότητας μετά τις εκλογές, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.
Τελικά ρυθμίστηκε η οφειλή του Μαρτίου, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα καταβληθεί και η οφειλή του Απριλίου που επίσης έχει τιμολογηθεί από πλευράς ΔΕΗ. Η θετική ανταπόκριση της Λάρκο οφείλεται και στο γεγονός ότι είχε διαφανεί από τις επικοινωνίες και τις διαβουλεύσεις που έγιναν σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των διοικήσεων των δύο εταιρειών, ότι το τελεσίγραφο της ΔΕΗ ήταν  αμετάκλητο και ότι, εφόσον δεν ανταποκρινόταν η ΛΑΡΚΟ , πράγματι θα της έκοβε το ρεύμα.
Για΄τι αυτή η πίεση από τη ΔΕΗ; Γιατί στην ετήσια γενική συνέλευση της ΔΕΗ στις 27 Ιουνίου οι μέτοχοι της εταιρίας θα ζητήσουν εξηγήσει από το πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παναγιωτάκη, γιατί δεν έχει διευθετηθεί το χρέος όταν μάλιστα στην περσινή γενική συνέλευση αποστάσεις από τη σύμβαση κράτησε  τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και το Υπερταμείο.
Ο κ. Παναγιωτάκης παρέλαβε το χρέος της ΛΑΡΚΟ στα 130 εκατ. ευρώ και το βλέπει να έχει φτάσει στα 310! Επ΄αυτού γίνεται δικαστική έρευνα ενώ οι ιδιώτες μέτοχοι της ΔΕΗ στέλνουν εξώδικα. 
Με την πληρώμή των δόσεων ο κ. Παναγιωτάκης θα έχει κάτι να πει στη γενική συνέλευση. 
Αν δεν η ΛΑΡΚΟ δεν πλήρωνε θα πήγαινε αυτήν, με το ρεύμα της επιχείρησης κομένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ