ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ03292020

Παρ, 27 Μαρ 2020 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ξεκινούν οι επιδοτήσεις του προγράμματος LEADER ύψους 15,2 εκατ. ευρώ - Που στοχεύει το προγραμμα

Η Εύβοια περιμένει άλλα 15,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader που στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενθάρρυνση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στις αγροτικές περιοχές του νομού, στην τόνωση της απασχόλησης, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Επιπλέον μέσα από το Leader η Εύβοια μπορεί να διεκδικήσει τη δημιουργία βιώσιμων και πολύ-λειτουργικών αγροτικών περιοχών αλλά και μια (πολυδραστηριότητα, σε μεταποίηση, οικοτεχνία, βιοτεχνία, αγροτουρισμό, υπηρεσίες) ώστε να εξασφαλιστεί η συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.
Στο Νομό Εύβοιας έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται δύο τοπικά προγράμματα LEADER:
 
Βόρειο τμήμα Νομού
Στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νομού το τοπικό πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ και είναι πολυταμειακό. Ο προϋπολογισμός του εγκεκριμένου τοπικού προγράμματος είναι 6.150.000 € Δημόσια Δαπάνη με πόρους από το Γεωργικό Ταμείο (ΕΓΤΑΑ) και 2.550.000 € Δημόσια Δαπάνη με πόρους από το Ταμείο Αλιείας (ΕΤΘΑ).
 
Νότιο τμήμα Νομού
Στο νότιο τμήμα του νομού το τοπικό πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινοπραξία των εταιρειών Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ΑΑΕ ΟΤΑ & Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ και είναι πολυταμειακό. Ο προϋπολογισμός του εγκεκριμένου τοπικού προγράμματος είναι 3.950.000 € Δημόσια Δαπάνη με πόρους από το Γεωργικό Ταμείο (ΕΓΤΑΑ) και 2.550.000 € Δημόσια Δαπάνη με πόρους από το Ταμείο Αλιείας (ΕΤΘΑ).
Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης του προγράμματος για το νομό μας και καλούνται οι Ευβοιώτες να υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις για να ενταχθούν.
Ήδη μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί αιτήματα για έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατομμύρια ευρώ.