ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τονίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία τώρα που σε όλη τη χώρα έχουμε ανάπτυξη στον τομέα αυτό

Η Εύβοια δεν πρέπει να χάσει τη μεγάλη συγκυρία της εποχής για τη χώρα που είναι η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού της. Και για να το πετύχει, για να συμμετάσχει δηλαδή και αυτή  στο νέο θετικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, πρέπει να εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο προβολής της.
Αυτό υποστήριξε ο Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Evripos 90fm, υπογραμίζοντας ότι ο νομός δεν εχει και άρα πρέπει να δημιουργήσε ένα τουριστικό Master plan για την Εύβοια. Όπως εξήγησε, ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει ένα επιπρόσθετο εισόδημα.
Πράγματι, σε όλη τη χώρα έχουμε κατ΄αρχήν ένα boom από τον ιδιωτικό τομέα μέσω του αναπτυξιακού νόμου του 2016, αφού τα μισά επενδυτικά σχέδια και ο μισός προϋπολογισμός αφορούσαν τον κλάδο του τουρισμού. 
Συγκεκριμένα από τα 570 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκαν κατά τον πρώτο κύκλο του αναπτυξιακού νόμου του 2016, τα 226 αφορούν τον κλάδο του τουρισμού και έχουν προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ. Από τα 226 σχέδια, τα 110 αφορούσαν πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα 68 μικρές, τα 36 μεσαίες και τα 12 μεγάλες επιχειρήσεις.
Η Εύβοια έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες αλλά και δυο προβλήματα:
α) Κάθε φορέας κινείται αυτόνομα με ξεχωριστές πρωτοβουλίες που δεν υποστηρίζονται από τους υπόλοιπους. Έτσι μένουμε σε σχέδια επί χάρτου ή σε σχέδια που καθυστερούν και πάντως οπωσδήποτε σε σχέδια περιορισμένης ανταπόκρισης.
β) Η Εύβοια δεν έχει εξωστρέφεια. Η σύγχρονη μέθοδος είναι συμμετοχή σε διεθνείς Εκθέσεις με προβολή όλων των δυνατοτήτων της περιοχής, (τι προσφέρει το νησί, κοντινοι σπουδαίοι προορισμοί, έξτρα παροχές, διευκολύνσεις κ.λπ.). Η Εύβοια απουσιάζει από τη διεθνή αγορά. Πώς θα την μάθουν;
Είναι εντυπωσιακές πάντως οι δυνατότητες της Εύβοιας που ξεκινούν από τις φυσικές της ομορφιές και συνεχίζουν με θρησκευτικό τουρισμό, τουρισμό υγείας, καταδυτικό, αναρηχητικό, ιστιοπλοϊκό, κρουζιεροπλοίων και φυσικά πολλαπλών κοντινών εξορμήσεων προς Ακρόπολη, Δελφούς κ.α. 
Ωστόσο για να προωθηθεί συνολικά η Εύβοια χρειάζεται να ιδρυθεί ενας Υπερφορέας στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ξενοδοχεία, εστίαση, επιμελητήριο, ΟΛΝΕ, εμπορικού σύλλογοι κ.α.) που θα εκπονήσουν το πλήρες master plan που χρειάζεται ο τόπος.

* Να θυμίσουμε τέλος ότι η Εύβοια βρέθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα μέρη για ιστιοπλοϊκές κρουαζιέρες σύμφωνα με το βιβλίο του National Geographic «Ταξίδια μιας Ζωής» (Journeys of a Lifetime) – nationalgeographic.com.