ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ H ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ H ΕΥΒΟΙΑ ΠANTA ΧΩΡΙΣ OPEN MALL

H ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ H ΕΥΒΟΙΑ ΠANTA ΧΩΡΙΣ OPEN MALL

Εγκρίθηκαν 59 Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου - Τέσσερα στην Στερεά, κανένα στην Εύβοια

Η Χαλκίδα και η Εύβοια δεν έχουν καταφέρει να σημιουργήσουν OPEN MALL, δηλαδή ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, που μάλιστα χρηματοδοτούνται. 
Πρόκειται για ενοποίηση της αγοράς με κοινές δράσεις και χαρακτηριστικά ώστε να αυξηθεί ο τζίρος όλων.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοινώνουν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».
Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. €, προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.
Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.
Οι εγκεκριμένες προτάσεις για Open Mall στην Στερεά Ελλάδα είναι:
- Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Λεβαδέων- Επιλέξιμη δαπάνη 1,760,555 ευρώ
- Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Λαμίας – Επιλέξιμη δαπάνη 1,796,641 ευρώ
- Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Θηβαίων – Επιλέξιμη δαπάνη 1,318,881 ευρώ
- Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Άμφισσας Δήμου Δελφών – Επιλέξιμη δαπάνη 1,386,280 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ