ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ;

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ;

Στην μια πλευρά ο κ. Παγώνης στην άλλη οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο debate  του Star Κεντρικής Ελλάδος.

Το 2014 ο Δήμος Χαλκιδέων, λόγω της κρίσης που ζούσε η χώρα, βρισκόταν στην χειρότερη κατάσταση μεταπολιτευτικά χωρίς ταμείο, με δάνεια, και ανεργία που έφτανε το 35% στον πληθυσμό και 60% στους νέους. Ταυτόχρονα η πόλη της Χαλκίδας δεν είχε ταυτότητα λόγω της αποβιομηχάνισης. 

Εμείς πετύχαμε αναστροφή της κατάστασης, αποπληρώνοντας δάνεια 4 εκατ. ευρώ, κάνοντας την Χαλκίδα τουριστικό προoρισμό μέσα από πολλά event. Ταυτόχρονα ο Δήμος δεν έχασε ούτε ένα έργο από αυτά που μπορούσε να πάρει από προγράμματα, έτσι σήμερα έχουν "κλειδώσει" έργα 80 εκατ. ευρώ.
Αυτή ήταν η θέση του κ. Παγώνη στο debate, του τηλεοπτικού Star Κεντρικής Ελλάδος ισχυριζόμενος ότι ο Δήμος - που είναι ο 9ος σε πληθυσμό στην χώρα - βρίσκεται πια σε καλό δρόμο παρά την ασφυξία των μνημονίων που απαγόρευαν ένα πλήθος δαπανών.
Ωστόσο οι απόψεις του κ. Παγώνη (Γέφυρα Προόδου), είχαν δυνατό αντίλογο.

* Η Έλενα Βάκα (Αλλάζουμε), μίλησε για μια στάσιμη Χαλκίδα, γιατί παρά τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Χαλκίδας και την αύξηση των εσόδων του Δήμου (ο πληθυσμός έφτασε τους 102.000 κατοίκους), τίποτε δεν αξιοποιήθηκε. Δεν υπήρξε εξωστρέφεια, ούτε σχέδιο. "Η Χαλκίδα είναι σε εγκατάλειψη, με εικόνες που δεν της αξίζουν. Ο Δήμος δεν είναι φιλικός ούτε στον δημότη, ούτε στον επισκέπτη" υπογράμμισε.
*Ο Τάσος Καλαθέρης (Χαλκίδα για όλους), μίλησε για μια στασιμότητα 20 χρόνων και πρότεινε να συγκριθεί η Χαλκίδα με άλλες πόλεις όπως η Λάρισα, η Καρδίτσα, "Μας έχουν ξεπεράσει όλες" είπε γιατί εμείς ενώ έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες, δεν κάναμε τίποτε να τις αξιοποιήσουμε. Το πρώτο: Να γίνουμε τουριστικός προορισμός.
*  Η Ελένη Μιτζιφίρη (Δύναμη Ευθύνης), περιέγραψε με μελανά χρώματα την καθημερινότητα στην Χαλκίδα λέγοντας πως τα τελευταία 5 χρόνια δεν έγινε τίποτε. "Είμαστε στο μηδέν, μας ξέρουν μόνο από τα παραλιακά μαγαζιά, ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση στις δημοτικές ενότητες που τις περιγράφει η εγκατάλειψη.
* Ο Γιάννης Τζαβάρας (Λαϊκή Συσπείρωση), περιέγραψε μια Χαλκίδα που λειτουργεί στο συνολικό περιβάλλον της χώρας "όπου μόνο τα συμφέροντα εξυπηρετούνται και έχουν οφέλη ενώ οι εργαζόμενοι "παλεύουν στο περιθώριο αν και ειδικά στον Δήμο είναι αυτοί που προσφέρουν το καλύτερο δυνατό έργο".
Στην εκπομπή μίλησαν και πολίτες της Χαλκίδας που έθεσαν θέματα όπως αν θα υπάρξει αξιοποίηση για τη Δημοτική Αγορά, και το κτήριο Δάριγκ που κακώς χάθηκε από τον Δήμο.
Να σημειωθεί ότι στο debate αρνήθηκε να λάβει μέρος ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καθαροσπόρης (Λύση Τώρα).