ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ09242020

Πεμ, 24 Σεπ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

Σημαντικές παρεμβάσεις στην Εσπερίδα του Επιμελητηρίου για την προώθηση Ευβοϊκών προϊόντων

Όλοι γνωρίζουν ότι πολλά βασικά προϊόντα της Εύβοιας θα μπορούσαν να διαπρέψουν στην αγορά των ΗΠΑ. Το ερώτημα είνα: Πώς; 
Στην ενδιαφέρουσα εσπερίδα που οργανώθηκε την Παρασκευή από το Επιμελητήριο Ευβοίας που έχει έντονη εξωστρεφή δράση πια, η πλειοψηφία των ομιλητών επικεντρώθηκε σε τρεις αναγκαίες παραμέτρους΅:

Στον καλό σχεδιασμό για να ξεκινήσει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια.
Στην γρήγορη επίλυση τεχνικών ζητημάτων πρόσβασης των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ κτυρίως μέσω του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 
Πλήρης καταγραφή των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αμερικανική αγορά.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Παγώνης, μιλώντας είπε πως η ευκαιρία είναι μεγάλη γιατί τα αγροτικά προϊόντα της Εύβοιας έχουν υψηλή ποιότητα, απόρροια των άριστων γεωγραφικών και κλιματολογικών συνθηκών.
 Το μέλλον των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων - είπε - είναι πολλά υποσχόμενο, εξαρτάται όμως από τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για:

    Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
    Την προσαρμογή των καλλιεργειών σε προϊόντα όπου υπάρχει διεθνής ζήτηση 
    Τη συντονισμένη προώθηση των προϊόντων σε στοχευμένες αγορές πέραν της ΕΕ. 
Τη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες και την ενημέρωση και επιμόρφωση των αγροτών/παραγωγών.
ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ
 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ..!
Στις ομιλίες τονίσθηκε μεταξύ άλλων πως ο μεγάλος στόχος της  Ελλάδας είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να προσελκύσει πάνω από 100 δις σε επενδύσεις για να μπορέσει να έχει ελπίδα η οικονομία μας, ότι θα πάρει μπροστά. Όπως ειπώθηκε υπάρχει ένα πολιτικοοικονομικό παράδοξο που είναι το εξής: η Ελλάδα και η Αμερική πολιτικά, στρατιωτικά, διπλωματικά είναι στενά συνδεδεμένες, μάλιστα, δεν ήταν ποτέ πιο κοντά από όσο είναι τώρα, ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το πόσο χαμηλή είναι η οικονομική συνεργασία,  η εμπορική συνεργασία για δύο χώρες που είναι τόσο κοντά.
Σε όλα αυτά, η Ομογένειά μας πρέπει να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο, το ρόλο της «γέφυρας». Βασικοί ομιλητές ήσαν οι Μάνος Καπετανάκης : Οικονομικός και Επιχειρηματικός Σύμβουλος, μέλος ΑΗΕΡΑ Solon ΗJ04, Constantιne Drougos : CEO της Ατgο Marketing international Consultants Στέλεχος της EMBCA, Μιχάλης Γαλιατσάτος : Πρόεδρος της Cargoο 360, μέλος ΑΗΕΡΑ Solon HJ04, Ηλίας Σπυρτούνιας : Γενικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Peter Poulos Executive Director στο the Hellenic Initiative“, Partner στο Navarino lcons-costa Navarino, Παρασκευή Αγιοστρατίτη, Προέδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας, Paul Kotrotsios (Skype) Πρόεδρος του Hermes Expo (US Based) & ιδιοκτήτης εφημερίδας Hellenic News Of  America.