ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ02292020

Παρ, 28 Φεβ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑ - ΑΙΔΗΨΟ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑ - ΑΙΔΗΨΟ

Ξεκινά αύριο το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων 

Περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι επιστήμονες θα πάρουν θέση για τον τρόπο που θα πρέπει να αναπτυχθεί η Βόρεια Εύβοια, με σημαντικές παρεμβάσεις τους στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που ξεκινά αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει επί διήμερο.

Το συνέδριο αυτό διεξάγεται μετά την πρωτοβουλία ορισμένων εκ των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.
Βασικός σκοπός του Συνεδρίου Δήμου Ιστιαίας, είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, που θα αναδειχθούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες, ώστε να προκύψει το μεγάλο όραμα αυτής για την επόμενη 10ετία και συνάμα να καθοριστούν οι κατάλληλες στρατηγικές και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο με κοινή συναίνεση και συνεργασία!
Καταξιωμένοι επιστήμονες με καταγωγή από τη Βόρειο Εύβοια, όπως: οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, Δρ. Πετράκος Γεώργιος, Δρ. Σφουγγάρης Αθανάσιος, Δρ. Χριστοπούλου Όλγα, Δρ. Καντάς Δημήτριος, Δρ. Βασιλείου Βασίλης, Καθηγητής Παν/μίου Yale USA, Δρ. Φεγγερός Κων/νος, Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, Δρ. Ευθυμίου Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, Δρ. Σφουγγάρης Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. και Δρ. Δεδούλη – Αναγνώστου Άρτεμις, Διδάκτωρ Νομικής Επίτιμος Γενική Δ/ντρια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που αποτελούν την Επιστημονική Επιτροπή του  Συνεδρίου,  έχουν αξιολογήσει και κάνει αποδεκτές πάνω από 40 και πλέον εισηγήσεις, με πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για την ανάπτυξη της περιοχής, οι οποίες θα ανακοινωθούν δημόσια μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το πλαίσιο του Συνεδρίου θα το καθορίσουν οι παρακάτω τρεις βασικες εισηγήσεις
- Πρώτη ασφαλώς η τοποθέτηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, που θα περιγράψει πως βλέπει την περιφερειακή ανάπτυξη η κυβέρνηση και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί να υλοποιηθεί.
- Τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού: Δυνατότητες και Προκλήσεις (Πετράκος Γεώργιος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παν/μίου Θεσσαλίας, πρώην Πρύτανης).
- Ομιλία Βασίλειος Κόκκαλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
- Αξιοποίηση ευκαιριών βιώσιμης ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καλές πρακτικές από τον Δήμο Τρικκαίων (Παπαστεργίου Δημήτριος, Δήμαρχος Τρικάλων).