ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Τρι, 14 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΛΛΑ...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΛΛΑ...

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο επισημάνθηκε ο τριπλός στόχος για την Χαλκίδα αλλά όχι το πως θα υλοποιηθεί

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Χαλκίδα, μια από τις εισηγήσεις περιέγραψε τις μεγάλες δυνατότητες της πόλης (αλλά και της Εύβοιας) από την επίσκεψη κρουαζιεροπλοίων. 
Αυτό στη θεωρία. Γιατί στην πράξη κανένα λιμάνι του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της χώρας, δεν έχει υποδομές υποδοχής μεγάλων πλοίων. 

Τι σημαίναι αυτό; Ότι στο Αναπτυξιακό Συνέδριο μίλησαν σημαντικοί επιστήμονες, ωστόσο μακράν των εξαιρετικών εισηγήσεων τους, πάντα υπάρχει ένα σκληρό ερώτημα: Στην πράξη τι μπορεί να υλοποιηθεί από όλα αυτά;   
Οι ομιλητές σκιαγράφησαν με τις εισηγήσεις τους αλλά και τις ανοιχτές συζητήσεις που ακολούθησαν, στάθηκαν σε ένα  στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο για το Δήμο Χαλκιδέων, για την επόμενη δεκαετία, με τρεις θεματικούς άξονες:
- Την αστική & περιαστική τουριστική ανάπτυξη. 
- Τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη 
- Τις έξυπνες τεχνολογίες πόλεων, καθώς και την υποστήριξη της εξωστρεφούς τοπικής επιχειρηματικότητας. 
Μέσα από διεθνή παραδείγματα, βέλτιστες πρακτικές και μελέτες περίπτωσης αναλύθηκαν τα σημεία εκείνα, που μπορεί ο Δήμος Χαλκιδέων να στηρίξει την αναπτυξιακή του πορεία, σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, βασιζόμενος στη σημαντική προσπάθεια που έχει συντελεστεί προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια. 
Στη θεματική της τουριστικής ανάπτυξης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προοπτικές ένταξης του Δήμου Χαλκιδέων στον χάρτη της Κρουαζιέρας, στην ανάγκη επένδυσης σε τουριστικές υποδομές, καθώς και στην εστίαση,  στο πολιτιστικό, αθλητικό και γαστρονομικό τουρισμό. Η τεράστια και γοργά αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, μπορεί με τις κατάλληλες συνέργειες και ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, να αυξήσουν σημαντικά την τουριστική κίνηση με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. 
Στον τομέα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και των έξυπνων τεχνολογιών πόλεων, συζητήθηκε η σημαντική προ σπάθεια που έχει συντελεστεί από το Δήμο Χαλκιδέων, τόσο σχετικά με το ευρύ φάσμα αστικών αναπλάσεων που υλοποιούνται, όσο και στα ολοκληρωμένα σχέδια και τις μελέτες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 
Η αξιοποίηση των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από τα μέχρι σήμερα υλοποιημένα έργα «Έξυπνης Πόλης», δίνει στην Χαλκίδα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες πόλεις, προκειμένου να σχεδιάσει και επεκτείνει τεχνολογίες υποδομής, που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα της πόλης και τις υπηρεσίες που προσφέρει σε δημότες και επισκέπτες.
Τέλος, η συζήτηση για τη νέα εξωστρεφή τοπική επιχειρηματικότητα που συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας του «brand Εύβοια» και διασύνδεσης του με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα ενώ αναφέρθηκε και η ιδέα της δημιουργίας ενός αμιγούς «ευβοϊκού πρωινού», που θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα του νομού. 
Ακόμη, ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Μυλωνάς, αναφέρθηκε στη σημαντική αναπτυξιακή συμβολή και στο ευρύ πλέγμα συνεργειών που θα αναπτύξει με τη βιομηχανία και τις τοπικές επιχειρήσεις, η λειτουργία του ερευνητικού κέντρου της «Τεχνόπολης του Ευρίπου».
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ