ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09222020

Τρι, 22 Σεπ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΦΙΓΓΕΙ Η ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ "ΛΑΡΚΟ"

ΣΦΙΓΓΕΙ Η ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ "ΛΑΡΚΟ"

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Ακόμα να πληρωθεί η ΔΕΗ - Εξαφανισμένη η κυβέρνηση

Νέα παράταση της προθεσμίας διακανονισμού των 300 εκατ. χρεών της ΛΑΡΚΟ  μέχρι τις 31 Ιανουαρίου δίνει η ΔΕΗ, αφού η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να κάνει ρύθμιση. 

Παράλληλα, η σημερινή ημέρα, 24η Ιανουαρίου είναι καθοριστική ημερομηνία γιατί είναι πιθανό να καταλογιστούν από την ΕΕ, οριστικά τα 160 εκατ. που δόθηκαν από το Δημόσιο ως ενίσχυση στη ΛΑΡΚΟ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ζητά την επιστροφή τους.


Η θηλειά στον λαιμό της ΛΑΡΚΟ σφίγγει συνεχώςλοιπόν  και όπως λένε οι εργαζόμενοι μόνο με πολιτική λύση μπορεί να λυθεί.
Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία των εργαζομένων προκλήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια στην οποία κλήθηκαν αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί.
Δεν ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,όπως σχολίασε μιλώντας στον FM-1 ο πρόεδρος των εργαζομένων Ανδρέας Κορέντζελος προειδοποιώντας πως μπορεί τα σχέδια της κυβέρνησης να είναι το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ οι ίδιοι όμως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ακόμη και προσφεύγοντας δικαστικά για δόλια χρεοκοπία της εταιρείας.
Η Περιφέρεια θα δεχτεί βαρύ πλήγμα αν η ΛΑΡΚΟ καταρρεύσει,τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοινωνία, σχολίασε στον FM-1 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός,σημειώνοντας πως μάλλον δεν έγινε αντιληπτό από τους κυβερνώντες το μέγεθος και η σημασία της ΛΑΡΚΟ αλλά και η οξύτητα των προβλημάτων.
Στην δική του παρέμβαση,ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας,αναφέρθηκε στην αδιαφορία της κυβέρνησης ως σήμερα να ασχοληθεί με τη ΛΑΡΚΟ.
Ο Υπουργός Οικονομικών, από το 2015, με απαντήσεις σε συνεχείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μου, ανέφερε ότι «η αναδιοργάνωση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρίας εξετάζεται ως άμεση προτεραιότητα».
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, το 2017, από την Λαμία, αναφερόταν στην αναγκαιότητα δημιουργίας «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνάντηση στο Υπουργείο με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, παρουσία βουλευτών, δεσμευόταν το Μάρτιο του 2018, πως εντός Μαΐου, η Κυβέρνηση θα «άνοιγε τα χαρτιά της» και θα παρουσίαζε το σχέδιό της για την εταιρεία.
Φτάσαμε στο 2019, και η Κυβέρνηση αρνείται να «ανοίξει», δημόσια, «τα χαρτιά της».
Αρνείται να απαντήσει στις 13 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μου την τελευταία διετία.
Απλά καλεί, σε κλειστές ενημερώσεις, μόνο τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να σταματήσει να σιωπά.
Και να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της εταιρίας.
Οι κυβερνητικές ευθύνες για την πορεία της ΛΑΡΚΟ την τελευταία τετραετία είναι μεγάλες, δεν κουκουλώνονται και δεν μεταβιβάζονται δια της αδιαφορίας στην επόμενη Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ