ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ 20% ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ 20% ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Με πρόσχημα τη μείωση του κόστους ρεύματος προχωρούν το σχέδιο συνολικής συρρίκωνσης της εταιρείας - Η ΛΑΡΚΟ παραμένει μη βιώσιμη

Η αρχή για τη μείωση του κόστους στη ΛΑΡΚΟ έγινε. Η εταιρία εμφανίζεται να δέχεται μετά από "πιέσεις" της ΔΕΗ, μείωση της παραγωγής κατά 20%, ώστε να καταβάλλει κάθε μήνα 4,1 εκατ. ευρώ για το ρεύμα και όχι 5.5 εκατ. που είναι το κόστος σήμερα. 

 

Είναι το πρώτο βήμα για τη μείωση του κόστους. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα, όπως μείωση προσωπικού και κλείσιμο μονάδων. μετά απομένει η είσοδος ιδιωτών στις υγιείς δραστηριότητες.


Το πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών για την υπογραφή νέας σύμβασης για την τροφοδοσία της βιομηχανίας με ηλεκτρική ενέργεια, ολοκληρώθηκε, μετά από πολύωρη συνάντηση των διοικήσεων των δύο εταιρειών.
Βασικός όρος της σύμβασης είναι η παροχή εγγυήσεων για την αποπληρωμή της τρέχουσας κατανάλωσης ρεύματος, κάτι που προϋποθέτει και τη μείωση του όγκου της παραγωγής νικελίου από τη ΛΑΡΚΟ.
Πέρα από τη διασφάλιση πως δεν θα δημιουργούνται νέα χρέη, στη σύμβαση υπάρχει πρόβλεψη και για τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες κυμαίνονται στο επίπεδο των 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ είχε δώσει τελική προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου,  πριν προχωρήσει στην άρση της  εκπροσώπησης της εταιρείας,  που θα οδηγούσε στη διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.
Ωστόσο, η ΛΑΡΚΟ ήταν ζημιογόνος ακόμη κι όταν δεν πλήρωνε το ρεύμα. Συνεπώς, δεν  έχει επιλυθεί το κρίσμο ζήτημα της βιωσιμότητας, ενώ όπως γράψαμε και χθες, στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται μια ακόμη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις παράνομες κρατικές επιδοτήσεις των 136 εκατ. ευρώ  που η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ