ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η "ΛΥΣΗ" ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η "ΛΥΣΗ" ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μόνη φροντίδα τους να μην κοπεί το ρεύμα αφού ποτέ δεν είχαν σχέδιο - Θα πάμε σε "λύση Σαμαρά"

Η ΛΑΡΚΟ θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στη μερική εκκαθάριση, το κλείσιμο των "ζημιογόνων" τμημάτων της, την είσοδο ιδιωτών στα υγιή κομμάτια της και στις απολύσεις μέρους του προσωπικού, δηλαδή στη "λύση" Σαμαρά του 2014.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αφήνει την "λύση" αυτή, στην επόμενη κυβέρνηση γιατί η ίδια δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, απλά ροκανίζει τον χρόνο για να αφήσει την ημικατεστραμμένη ΛΑΡΚΟ  στους επόμενους.
Τα  παραπάνω  έγιναν απολύτως ξεκάθαρα μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάλεσε σε σύσκεψη τον πρόεδρο της ΔΕΗ και του ζήτησε να μην κόψει το ρέυμα από την εταιρεία "γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο".
Δηλαδή ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα σχέδιο εξυγίανσης, δεν έχει λύσεις για το τι πρέπει να γίνει, μα ούτε έχει απαντηθεί  από την κυβέρνηση γιατί είναι το κόστος των ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ που ρίχνει έξω την εταιρεία (και όχι της μισθοδοσίας!).
Η κυβέρνηση αφού παραπλάνησε τους εργαζόμενους λέγοντας ότι έχει λύση (Σταθάκης...) ή ότι θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους εργαζόμενους (που στη συνέχεια τους περιφτόνησε πλήρως), στη συνεχεια αποφάσισε να μην αγγίζει το πρόβλημα ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα να την έχει καταστήσει μονίμως χρεοκοπημένη, αφού ακόμη και με μηδενικό κόστος ρεύματος εξακολουθεί να συσσωρεύει ζημίες και η όποια μελλοντική λύση να γίνεται δυσκολότερη.
Θυμίζουμε ότι πέραν της αδιανόητης κυβερνητικής ανευθυνότητας, ήρθε και η καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ύψους 136 εκατ. ευρώ.
Η ΛΑΡΚΟ είναι σε εγκατάλειψη και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το μόνο που "φρόντισε" η κυβέρνηση, είναι να μην κοπεί το ρεύμα της εταιρείας και ας μην πληρώνει ούτε ευρώ για αυτό.
Θυμίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, μόνο και μόνο για να μην πληρώνει όσο εκδικάζεται νομικά η υπόθεση.  Δηλαδή έμμεσα παραδέχεται ότι δεν μπορεί να πληρώνει ούτε το ρεύμα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ