ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ▶ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY: ΜΗΝ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

▶ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY: ΜΗΝ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αφημένη στην τύχη της εταιρεία που βουλιάζει συνεχώς

Να μην κοπεί το ρεύμα στη ΛΑΡΚΟ ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, σε συνάντηση μαζί του στο Μαξίμου, γιατί "χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο ενώ είμαστε σε προεκλογική περίοδο". 

Τα χρέη της ΛΑΡΚΟ προ την ΔΕΗ ξεπερνούν πλέον τα 335 εκατ. ευρώ αφού η εταιρεία δεν πληρώνει ούτε τη ρύθμιση.

Το θέμα της συνέχισης της ηλεκτροδότησης της ΛΑΡΚΟ αλλά και της Χαλυβουργικής, απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης κλήθηκε να σταματήσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτροδότησης προκειμένου να δοθεί χρόνος για να βρεθεί λύση και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των δύο βιομηχανιών.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Παναγιωτάκης κάλεσε στο γραφείο του στη Χαλκοκονδύλη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής Γ. Σκινδήλια για την αναζήτηση λύσης που αφορά το χρέος των 31, 8 εκατ. ευρώ.
Στο θέμα της ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ, τυπικά δεν άλλαξε την απόφασή της για διακοπή ηλεκτροδότησης κι αυτό γιατί η μεταλλευτική βιομηχανία έχει απαντήσει ήδη με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, οπότε υπάρχει ο χρόνος μέχρι την εκδίκασή τους για μια λύση με βάση τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση.
Αυτό που με κάθε τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει είναι το να βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο, καθώς οδεύουμε σε προεκλογική περίοδο, και αυτό το έκανε γνωστό με σαφήνεια προς την πλευρά της ΔΕΗ.
 Ο κ. Παναγιωτάκης καλείται ουσιαστικά να ισορροπήσει από τη μια την προστασία του ιδίου από πιθανές νομικές συνέπειες για τη ζημία που προκύπτει για τη ΔΕΗ από τα χρέη της ΛΑΡΚΟ, που έχουν ξεπεράσει τα 335 εκατ. ευρώ, και από την άλλη τις πολιτικές επιταγές των προϊσταμένων του.
Η θέση του κ. Παναγιωτάκη είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς πιέζεται αφενός από την κυβέρνηση να συνεχίσει να ηλεκτροδοτεί την προβληματική ΛΑΡΚΟ χωρίς να πληρώνεται και αφετέρου από τους ξένους θεσμικούς που απαιτούν δραστικά μέτρα για την εξόφληση των χρεών της ΛΑΡΚΟ, υπό το βάρος μάλιστα εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο για την τιμολόγηση της ΛΑΡΚΟ όσο και για την τιμολόγηση των βιομηχανιών υψηλής τάσης.
ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
Η κυβέρνηση από την πλευρά της εξακολουθεί να μην αγγίζει το πρόβλημα ΛΑΡΚΟ, η οποία ακόμη και με μηδενικό κόστος ρεύματος εξακολουθεί να συσσωρεύει ζημίες.
Η πορεία της μεγαλύτερης βιομηχανίας νικελίου της Ευρώπης και από τις πέντε μεγαλύτερες παγκοσμίως, μετά και την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη μη ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων ύψους 136 εκατ. ευρώ, δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ