ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι05262020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΣΚΥΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 100 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Η ΣΚΥΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 100 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Διεθνής αναγνώριση με ψηφοφορίες και βραβεύσεις αλλά και ετήσια αύξηση επισκεψιμότητας κατά 40% τα τελευταία τρία χρόνια

Η πρώτη ένδειξη για τη φετινή άνοδο στην τουριστική κίνηση της Σκύρου, ήταν η σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση αυτό το καλοκαίρι. Τώρα έχουμε και μια δεύτερη ακόμη πιο ουσιαστική. 

Η Σκύρος γίνεται πλέον ευρέως γνωστή και στον διεθνή χώρο. Κάπως έτσι εξηγείται η διαρκώς αυξανόμενη άνοδός της στον τουριστικό χάρτη που καταγράφεται τα τελευταία τρία χρόνια.

Η  άνοδος που καταγράφεται είναι της τάξης  του 40% αυτό το διάστημα, ενώ η Σκύρος έχει λάβει και μια σειρά σημαντικών βραβείων διεθνώς. Τελευταίο - και εδώ είναι η είδηση - το παγκόσμιο βραβείο κοινού στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου.
Έτσι, η Σκύρος αποτελεί πλέον έναν από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς και για τους Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι πηγαίνουν μαζικά στο νησί τα τελευταία χρόνια αλλά και για τους ξένους. Σε αυτό "βοηθά" το ίδιο το νησί με μια τακτική εξωστρέφειας και με στοχευμεένς εκδηλώσεις. Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι σημείο - σταθμό αποτέλεσε το Skyros Summer Fest με χιλιάδες συμμετέχοντες.
Όπως τονίζει σε δηλώσεις του  ο Δήμαρχος, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, έχοντας ως στρατηγική στόχευση τη δημιουργία ενός destination brand για όλο το χρόνο, η Σκύρος σέβεται το επισκέπτη, προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό.
Μάλιστα, επιστέγασμα της προσπάθεια του δήμου -όπως τονίζεται - θεωρείται η βράβευση του νησιού ως ενός από τους 100 κορυφαίους προορισμούς αειφορίας και «πράσινου τουρισμού» στον κόσμο.
Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση έχει παίξει η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου, μια εταιρεία λαϊκής βάσης-πρότυπο με μεγαλομέτοχο τον δήμο Σκύρου, που πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη-Σκύρος και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως τονίστηκε.