ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι05262020

Τρι, 26 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας περιέγραψε στην ΔΕΘ την κατάσταση - Ποια πρότασή του έγινε δεκτή

Τον έντονο προβληματισμό της προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη αλλά και του Υπεύθυνου Συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων κ. Βασίλη Βαρελά, σχετικά με την λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών δέχθηκε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

Σε συνάντηση των τριών που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της γενικής συνέλευσης της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας), η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2018, στην Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας έθεσαν επί τάπητος στον κ. Κουρμούση τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή του Εξωδικαστικού στην πράξη, προβλήματα που τον εμποδίζουν να λειτουργήσει όπως προσδοκούσαν η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα όταν νομοθετήθηκε.
Ο κ. Βαρελάς μέσα από την επαγγελματική εμπειρία του πάνω στον Εξωδικαστικό μηχανισμό, με διαχείριση πολλών υποθέσεων, ανέφερε αναλυτικά τις αστοχίες της πλατφόρμας όσο και τις δυσχέρειες ολοκλήρωσης των υπαγόμενων φακέλων όπως αυτές ακριβώς παρουσιάζονται βήμα βήμα κατά την διαδικασία των επαγγελματιών για την ένταξη τους στο Νόμο.
Στο πλαίσιο αυτό και για να καταστεί ο Εξωδικαστικός αποτελεσματικότερος και να προχωρήσει η πραγματική εξυγίανση όσων επιχειρήσεων έχουν πραγματικές προοπτικές βιωσιμότητας, ο κ. Βαρελάς κατέγραψε προτάσεις εξορθολογισμού του Νόμου και διευκόλυνσης των συμμετεχόντων στην όλη διαδικασία χρήσης της πλατφόρμας.
Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κατανοώντας απόλυτα τα όσα του μετεφέρθησαν από την κα Αγιοστρατίτη και τον κ. Βαρελά, διαβεβαίωσε ότι:
1.Σε άμεσο χρόνο και εντός ημερών, ο Νόμος θα απλοποιηθεί όπως και η διαδικασία ένταξης σε αυτόν.
2.Από την στιγμή που κάποια επιχείρηση υλοποιήσει το πρώτο βήμα για την διαδικασία ένταξης της στο Νόμο, παγώνει αυτόματα για 10 μήνες κάθε ενέργεια πλειστηριασμού.

ΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Επίσης ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους απεδέχθη τη σχετική πρόταση του Επιμελητηρίου να ξεκινήσει άμεσα το Αρμόδιο Υπουργείο πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης ομάδας φοροτεχνικών - λογιστών της Εύβοιας σε θέματα λειτουργίας και εφαρμογής του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.
Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Εύβοιας καλεί το Οικονομικό Επιμελητήριο και την Ένωση Φοροτεχνικών Ευβοίας, να υποδείξουν στην Υπηρεσία του Φορέα, από 5 μέλη τους για την συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ