ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είναι ανοιχτό κατά τον κ. Σταθάκη

Και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είναι ανοιχτό κατά τον κ. Σταθάκη

Είναι ο υπουργός που μέσα στο 2017 θα είχε επιλύσει το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα τι λέει; Ότι "όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά" (με πρώτο το λουκέτο σε συνδυασμό με καλές αποζημιώσεις στους απολυμένους...).

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκαν βουλευτές των νομών Εύβοιας και Φθιώτιδας, καθώς και εκπρόσωποι Δήμων στα όρια των οποίων λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ, και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της βιομηχανίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πρόσφατη δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καθίσταται οριστική η απόφαση της Ε.Ε. του 2014, για επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 136 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, από τη ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό δημόσιο.
Το πώς θα γίνει αυτό, είναι ζήτημα που θα τεθεί σε διάλογο μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να εκπονηθεί ένα σχέδιο επίλυσής του.
Βασική επιδίωξη, υπογράμμισε ο κ.Σταθάκης, είναι να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ. «Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημιουργεί ένα νέο τοπίο. Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά», επισήμανε ο κ. Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εν κρυπτώ. Όρισε δε, νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εντός του Μαΐου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ