ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ

Μπορεί όμως η Εύβοια να τις αξιοποιήσει; Σημαντική εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων

Πληρότητα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της Εύβοιας τουριστικά. Να προσφέρει δηλαδή κάθε μορφής τουρισμό αυξάνοντας την προσέλευση. Μια μορφή τουρισμού που μπορεί να προσφερθεί είναι ο εναλλακτικός τουρισμό και όχι μόνον..

Με πρωτοβουλία λοιπόν της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κλήθηκαν σε εκδήλωση γνωριμίας οι επαγγελματίες του νησιού με στόχο την παρουσίαση του έργου τους και την εξέταση των συνεργειών που μπορούν να γίνουν ώστε να εμπλουτιστούν τα πακέτα που προσφέρονται στους τουρίστες με διάφορες εναλλακτικές μορφές.

 

Όπως τόνισεο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον τουρισμό του νησιού, διότι μόνο με τις κατάλληλες συνέργειες μπορούν να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες που έχει το νησί στο χώρο των εναλλακτικών μορφών.

 

Υπήρξαν 25 εισηγήσεις όλες εξαιρετικές μερικές από τις οποίες παραθέτουμε πιο κάτω τονίζοντας ωστόσο ότι οι καλές ιδέες δεν αρκούν. Ειδικά στην Ελλάδα ένα ζήτημα είναι οι πράξεις... Ας δούμε προτάσεις:

 

- Ηκα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας άνοιξε την συζήτηση αναφέροντας την επιτυχημένη δράση του Επιμελητηρίου στην έκδοση ειδικού Οδηγού Γαστρονομίας της Εύβοιας, στον οποίο παρουσιάζονται και θέματα του “Ευβοϊκού Πιάτου” αλλά και τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις.

 

- Ο κ. Γιώργος Τσιντανέλης περιέγραψε τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται για ανάδειξη του πολιτισμικού κομματιού στην περιοχή της Καρύστου, στο Θεματικό Πάρκο Τέχνης και Πολιτισμού, όπου θα γίνει το καλοκαίρι ένα πολιτιστικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με άλλες χώρες (Γαλλία, Αλγερία, Ισπανία, Κύπρος, Ιταλία).

 

- Ο κ. Στέφανος Κουνής, τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση στις δραστηριότητες υπαίθρου, αναφέρθηκε στην ολοένα και περισσότερο ανερχόμενη ενασχόληση της πεζοπορίας και της ποδηλασίας στην Εύβοια.

 

- Ο κ. Ιω. Ζέρβας, ιστιοπλόος και κυβερνήτης σκάφους, ανακοίνωσε την δραστηριότητα που αναπτύσσεται με τον ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών σκαφών στην Βόρεια, Κεντρική και Νότια Εύβοια, για την αμεσότερη προσφορά υπηρεσιών στον τομέα προς τους τουρίστες.

 

- Ο κ. Γιώργος Μιμίκος ανέφερε τη διαθεσιμότητα του σκάφους “Fedra” για ημερήσιες εκδρομές στον Ευβοϊκό κόλπο, ως μια λύση για εξερεύνηση του νησιού με έναν διαφορετικό τρόπο.

 

Ο κ. Γιώργος Παπαδιόχος υπενθύμισε τον αγώνα δρόμου που διοργανώνεται για 4η χρονιά στο Αλιβέρι και προσελκύει συμμετέχοντες και θεατές στην περιοχή από όλη την Ελλάδα.

 

- Ο κ. Χαράλαμπος Σφέτσας, αναφέρθηκε στην μοναδικότητα του παλιρροιακού φαινομένου του Ευρίπου και πρότεινε να αποτελεί και αυτό τουριστικό αξιοθέατο.

 

- Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιδοτήσεων από διάφορα προγράμματα, και στην δική του εμπειρία με επιδότηση για τη δημιουργία τριών πετρόκτιστων κατοικιών στην περιοχή των Στείρων.

 

- Ο κ. Γιάννης Καρκαλής, πρόεδρος του “Ηρακλή” Χαλκίδας, επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει από τη γερμανική αγορά για το beach volley.

 

- Ο κ. Χρήστος Πετρέας, εμπειρογνώμων – σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, περιέγραψε την δυνατότητα αξιοποίησης των πολλών σπηλαίων που υπάρχουν στην περιοχή της Σέττας (Δήμος Ερέτριας) για τη δημιουργία σπηλαιολογικού πάρκου και ανάπτυξη του σπηλαιολογικού τουρισμού στην Εύβοια.

 

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν ο κ. Χρήστος Παναρέτου από το γραφείο Yalos Tours, οποίος εξειδικεύεται στην γαλλική αγορά και συνεργάζεται πολύ στενά με την Εύβοια προβάλλοντάς την σε πάνω από 3.000 τουριστικά γραφεία της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο κ. Ανδρέας Θεολόγου με πολύπλευρη εμπειρία στον κλάδο από διευθυντικές θέσεις σε ξενοδοχεία, που τώρα διαθέτει τουριστικό γραφείο στα Καμένα Βούρλα προβάλλοντας πακέτα για όλη τη Στερεά Ελλάδα και βεβαίως και την Εύβοια.