ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aισιοδοξία για ΛΑΡΚΟ παρά τα αρνητικά της

Εκτίμηση ότι θα βρεθεί επενδυτής μέχρι το τέλος Ιουνίου

"Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει επενδυτής γεγονός που θα σημάνει την επιστροφή της ΛΑΡΚΟ στο λαμπρό μέλλον του νικελίου", υποστηρίζει ο κ. Σπύρος Τζίντζος.

Περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

Πώς η Κύμη δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, δημιουργεί 2.000 πίστες, ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση ισχυρού συμβολισμού

Μπορεί η Κύμη να εξελιχθεί σε έναν διεθνή προορισμό αναρριχητικού τουρισμού; Ναι μπορεί λένε όσοι γνωρίζουν αυτή τη δραστηριότητα και εξηγούν ότι η Κύμη έχει το σωστό γεωγραφικό ανάγλυφο για να προσελκύσει τουρίστες. 

Περισσότερα...

Παρέμβαση στη Βουλή

Αγρότες και αλιείς στη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για τις πυρόπληκτες περιοχές

Με Ερώτησή του στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει να συμπεριληφθούν οι αγρότες και οι αλιείς στη νέα δράση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Περισσότερα...

ΕΥΒΟΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΑΦΙΞΕΩΝ

Ποιοι είναι οι τέσσερις Πυλώνες μέσω των οποίων η Περιφέρεια επιδιώκει διαρκή αύξηση κρατήσεων

Η συγκυρία είναι καλή. Η Ελλάδα έχει και πάλι γίνει πρώτη επιλογή για πολλά μεγάλα τουριστικά γραφεία και αναμένεται να ζήσουμε μέρες του 2019 με 33 εκατ. τουρίστες. 

Η Εύβοια ζητά το μερίδιο της και ήδη όπως γράψαμε επιτέλους έρχονται εδώ και πεντάστερες επενδύσεις. Δεν μόνο ο ιδιωτικός τομέα όμως και η καλή συγκυρία. Πρέπει να γίνουν και οργανωμένες προσπάθειες φορέων της περιοχής όπως για παράδειγμα το Press Trip που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια και Εστίαση, φέροντας στην Εύβοια μεγάλα ΜΜΕ.
 
Μια ακόμη θετική δράση είναι και το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς, για το οποίο μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώθηκε από το Olympia Forum.
 
O κ. Σπανός, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται ο περιφερειακός σχεδιασμός για τον τουρισμό της Στερεάς Ελλάδας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας για τον επισκέπτη.

 

«Όποιος επισκέπτεται την τη Στερεά Ελλάδα αυτά που μπορεί να ζήσει είναι μοναδικά και σε αυτά έχουμε εστιάσει την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου αυτός ο τόπος ο μοναδικός να γίνει ευρύτερα γνωστός και να γίνει τουριστικός προορισμός για όλη την χώρα αλλά και στο Διεθνές περιβάλλον.

Από τα στοιχεία των τελευταίων ετών προκύπτει ότι είμαστε στις πρώτες θέσεις στην ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων και αυτό οφείλεται σε αυτά που προσφέρει ο τόπος όλο το χρόνο και δίνει την  δυνατότητα για εναλλακτικό τουρισμό.

Το σχέδιο μας το βασίζουμε σε τέσσερις πυλώνες: Δράσεις εξωστρέφειας, προβολή,  υποδομές και μελέτη.

Για το καλοκαίρι οι κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δείχνουν πάρα πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας οπότε πάνω σε αυτό οικοδομούμε και έτσι πλέον θέτουμε νέους στόχους, όπως η διεύρυνση της σεζόν ή η προσέλκυση κόσμου που αφήνει μεγαλύτερα ποσά κατά διανυκτέρευση έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ποιοτικό».
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Στερεάς στις δράσεις εξωστρέφειας είναι η συμμετοχή σε πλήθος Διεθνών Εκθέσεων για την προσέλκυση τουριστών αλλά και οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ελιές και μέλι στη Βρετανία

Με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) στην έκθεση FOOD & DRINK EXPO 2022 φιλοξενήθηκαν δύο συνεταιρισμοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είκοσι οκτώ και δεκαεννέα μελών αντίστοιχα, που προώθησαν δύο κατηγορίες προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως είναι οι ελιές και το μέλι, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ