ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα τουριστική επένδυση πέντε αστέρων στην Εύβοια

Μια ακόμη νέα πολυτελής τουριστική επένδυση στην Εύβοια βρίσκεται στα σκαριά και προχωρούν σταδιακά οι διαδικασίες για την αδειοδότηση της.

Συγκεκριμένα, το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα κατασκευαστεί σε έκταση 54,2 στρεμμάτων στη θέση Χερομύλι Πετριών στη Δημοτική Ενότητα Δυστίων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα είναι 78 δωμάτια που θα αποτελούνται από 61 δίκλινα δωμάτια, 4 δίκλινα για άτομα Α.Μ.Ε.Α., 6 τρίκλινα και 7 βίλες. Η συνολική δόμηση αγγίζει τα 8.186 τ.μ. και θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων πισίνες, εγκαταστάσεις εστίασης, συνεδριακό κέντρο και spa. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία “Χερόμυλος Resort Α.Ε.”.
 
ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΑΡΑΒΕΣ
Θυμίζουμε ότι έχει ξεκινήσει και μια άλλη μια Στρατηγική Επένδυση στον Τουρισμό, μετά την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του Δήμου Καρύστου για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Η επένδυση της RSR EAGLE RESORT, αραβικών συμφερόντων, στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια, αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος. Η επένδυση έχει ήδη υπαχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010, από το 2016.

Συνιστά μια μεγάλη επένδυση άνω των 200 εκ. ευρώ, σε μια περιοχή τουριστικά παρθένα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η εταιρεία, για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο της έκτασης, η αξιοποιήσιμη έκταση είναι 768 στρέμματα και θα χωριστεί σε δύο ζώνες. Στην Α’ ζώνη που αφορά έκταση 550 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό με κατοικίες (συνολικού εμβαδού 110.902 τ.μ.) ενώ στην Β’ ζώνη 218 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί το 5άστερο ξενοδοχείο (43.580 τ.μ.) και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Στο παραθεριστικό χωριό θα κατασκευαστούν και διατεθούν περίπου 750 πολυτελείς επιπλωμένες κατοικίες εμβαδού από 80 έως 160 τ.μ. η καθεμία. Αντίστοιχα, το 5άστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει περίπου 1.100 κλίνες. Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Οι έξι εταιρείες θα κληθούν να ενημερωθούν πλήρως για την κατάσταση της εταιρείας - Νέα κρατική ενίσχυση με 17 εκ. ευρώ

Σε αποφασιστική καμπή εισέρχονται οι δύο διαγωνισμοί για τη ΛΑΡΚΟ και μάλιστα η πρόσκληση για τη β’ φάση μπορεί και να κοινοποιηθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Περισσότερα...

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Αναγνωρίστηκε η σημαντική συμβολή του στην εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων - Με καλύτερες χρηματοδοτήσεις μέχρι το 2027

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ απόνειμε τη Διαπίστευση Erasmus στο Επιμελητήριο Εύβοιας, μια σημαντική διάκριση που οφείλεται στη διαχρονική συμβολή του Επιμελητηρίου στην κατάρτιση και εκπαίδευση ενηλίκων η οποία θα συνεχιστεί υπό καλύτερες προϋποθέσεις πια.

Περισσότερα...

Η ΣΚΥΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΗΣΙ COVID FREE

Θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι μέχρι 29 Απριλίου - Ελπίζει σε νέο τουριστικό ρεύμα από τα μέσα Μαίου και μετά

Η Σκύρος μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει και φέτος σημαντική προσέλευση τουριστών επειδή θα είναι και με την... βούλα απαλλαγμένη από τον κορωνοίό. 
Αυτό θα συμβεί επειδή ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι πλέον, ο οριζόντιος εμβολιασμός όλων των κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες και το βλέμμα στρέφεται στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου με την κυβέρνηση να προσβλέπει στην δημιουργία νησιών Covid free.
Ήδη με βάση τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Σκύρος από σήμερα βγήκε από την κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου, (δηλαδή «βαθύ κόκκινο»), μαζί με τους Δήμους Καρύστου και Κύμης - Αλιβερίου.

Στις σχετικές ανακοινώσεις προχώρησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και αυτές θα τεθούν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 19 Απριλίου.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις επ΄αυτού από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς δήλωσε: «Στη Στερεά Ελλάδα φαίνεται ότι πάμε καλά και αυτό οφείλεται κυρίως στην προσπάθεια του κόσμου, που τηρεί τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

»Δεν πρέπει, όμως, να χαλαρώνουμε και να εφησυχάζουμε. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να μειώσουμε αισθητά το επιδημιολογικό φορτίο, ώστε να βγουν και οι υπόλοιποι δήμοι της Στερεάς Ελλάδας, από την κατηγορία του πολύ αυξημένου κινδύνου και να χαρούμε πραγματικά την επερχόμενη θερινή σεζόν».
 
Η ΣΚΥΡΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Η κυβέρνηση θέλει όλους τους νησιώτες εμβολιασμένους μέσα στο επόμενο δίμηνο, ακόμη κι αν μείνουν ως μεμονωμένες εκκρεμότητες τα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη ή η Ρόδος και η Κέρκυρα. Η δήλωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, είναι ξεκάθαρη: «έως το τέλος Απριλίου θα έχουμε χτίσει το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών έναντι της COVID-19».
Όπως επεσήμανε, μέχρι τότε υπολογίζεται ότι θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση πάνω από 2,4 εκατομμύρια πολίτες, μεταξύ των οποίων και το σύνολο των κατοίκων 69 νησιών της χώρας. 
Ανάμεσα τους φυσικά και η Σκύρος, η οποία με βάση τον σχεδιασμό, θα είναι μέχρι τέλους Απριλίου στα 69 νησιά με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους που θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο των κατοίκων που το επιθυμούν. 

Η μέχρι σήμερα στρατηγική εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ καθώς και κυβερνήσεων, με την ιταλική να στρέφεται στην κατάρτιση αντίστοιχου σχεδίου.

Όπως αναφέρει σε εκτενές δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους.

Η «La Repubblica» γράφει ότι ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως «δεν πρόκειται για μάρκετινγκ, αλλά για οργάνωση», διότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να εμβολιάσει τους κατοίκους ορισμένων νησιών, διότι καλύπτονται πιο δύσκολα από το σύστημα υγείας» και ότι «οι Ιταλοί τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί με συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

Η «La Repubblica» αναφέρει ότι «και πέρυσι οι Ιταλοί τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, προτίμησαν κατά κύριο λόγο την χώρα μας».

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 40% ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια ένταξης - Πτώση 18,6% του τζίρου στο νομό το 2020

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης στην Εύβοια θα μείνουν εκτός προγράμματος στήριξης, με κίνδυνο να οδηγηθούν στο λουκέτο, δεδομένου ότι αδυνατούν να αντλήσουν πόρους για να επανκκινήσουν την δραστηριότητά τους, η οποία έχει τεθεί αναγκαστικά εκτός λειτουργίας για 6 μήνες.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ