ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10222021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ LEADER

Έντονη παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου να μην αδικηθεί η Εύβοια και για πολλούς χαθεί η ευκαιρία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μελών του αλλά και των υπόλοιπων πολιτών της περιοχής έχει αντιληφθεί πως η διαδικασία των προγραμμάτων LEADER στο Νομό, των οποίων η προκήρυξη τους βρίσκεται σε εξέλιξη, αντιμετωπίζει δύο σοβαρά θέματα τα οποία χρήζουν μεγίστης προσοχής και άμεσων παρεμβάσεων:

Περισσότερα...

Ο Δημόκριτος θα στηρίξει την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Από τον Προέδρο της ΓΣΕΒΒΕ κ. Γ. Καββαθά παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, τη μελέτη που αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία του Δημοκρίτου, μελέτη η οποία εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. 

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΑΠΟ ΕΕ

Η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει το μέλι της Εύβοιας και πέραν των υπαρχόντων προγραμμάτων

Η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει τους μελισσοκόμους της Εύβοιας όχι μόνο μέσω εθνικών μελισσοκομικών προγραμμάτων, αλλά και με έξτρα προγράμματα αν ζητηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Αυτή τη στιγμή μελισσοκόμοι συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) με ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 60 εκατ. EUR, ποσό το οποίο διπλασιάζεται με εθνική συγχρηματοδότηση. 
 
Αυτά τα μελισσοκομικά προγράμματα μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την τεχνική βοήθεια σε μελισσοκόμους και μελισσοκομικές οργανώσεις, καθώς και την ανασύσταση του μελισσοκομικού κεφαλαίου, μέτρα που μπορεί να έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους μελισσοκόμους της Εύβοιας.
 
Τα παραπάνω είναι απάντηση στον ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκο της "Ελληνικής Λύσης", ο οποίος ενημέρωσε επειγόντως την Κομισιόν ότι απαιτείται η άμεση ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών στην Εύβοια.
 
 Ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, απάντησε θετικά στον Έλληνα Ευρωβουλευτή και επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) μπορεί να παρέχει άμεσα στήριξη για αποκατάσταση ζημιών στο γεωργικό δυναμικό και στα δάση από δασικές πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα. 
 
Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι μπορεί άμεσα να γίνει η ενεργοποίηση στοχοθετημένων μέτρων αντιμετώπισης και η κατανομή χρηματοδοτικών πόρων μέσα από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ). Αυτό που χρειάζεται βεβαίως είναι η Ελληνική κυβέρνηση να αιτηθεί τροποποιήσεις έκτακτης ανάγκης.
 
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ
 
Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) μπορεί να παρέχει στήριξη τόσο για προληπτικές δράσεις όσο και για αποκατάσταση ζημιών στο γεωργικό δυναμικό και στα δάση από δασικές πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα. Τα κράτη μέλη πρέπει να εγκρίνουν σχετικά μέτρα στα οικεία προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ).
 
Μπορούν επίσης να υποβάλλουν ανά πάσα στιγμή τροποποιήσεις έκτακτης ανάγκης στα ΠΑΑ για την ενεργοποίηση στοχοθετημένων μέτρων αντιμετώπισης και την κατανομή χρηματοδοτικών πόρων.
 
Επιπλέον, η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει να χορηγήσει κρατική ενίσχυση για την αντιστάθμιση των εν λόγω ζημιών βάσει του κανονισμού απαλλαγής κατά κατηγορία ή των κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας .
 
Πράγματι, υφίσταται ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή δυσμενή κλιματικά φαινόμενα. Το καθεστώς αυτό θα ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. 

Το Επιμελητήριο Ευβοίας στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων

Στην 39η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μώρος.

Περισσότερα...

ΝΕΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Το Υπουργείο έδωσε νέα παράταση για τα μεταλλεία της Εύβοιας - Πιο πίσω όλος ο διαγωνισμός

Άτυπη παράταση, ενδεχομένως έως το τέλος Οκτωβρίου, έλαβε ο διαγωνισμός του ειδικού διαχειριστή και του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΛΑΡΚΟ. 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ