ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΠΕ "ΟΧΙ" ΣΤΑ ΕΞΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΠΕ "ΟΧΙ" ΣΤΑ ΕΞΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Ομόφωνη η γνωμοδότηση, ποιο το σκεπτικό - Ποια έργα αποφάσισε το Σώμα για την Εύβοια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας: γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση έξι (6) Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 299,6 MW [συνολικά 58 ανεμογεννητριών (Α/Γ)] στη θέση «Νότια Σκύρος – Όρος Κόχυλας» του Δήμου Σκύρου, με βάση την εισήγηση της υπηρεσίας, αλλά και την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου. 
 
Για την αξιοπιστία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνεται ότι η παρούσα αρνητική έκφραση γνώμης του, δεν παραγνωρίζει τις σημαντικές εθνικές ανάγκες που καλύπτονται από την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων εν μέσω διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Θυίζουμε ότι πλήθος φορέ3ων και συλλόγων μιλούν για ευθέια επέμβαση στην φύση με κυρίαρχο την προστασία του μαυροπετρίτη. 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
 
 
Η Περιφέρεια ενέκρινε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2023, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα. Μεταξύ αυτών και τα εξής:
 
-Δημιουργία του λευκώματος: «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».
 
- Διεξαγωγή της διοργάνωσης του «ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023».
 
- Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Ερέτριας.
.
- Συντήρηση Σχολικών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Τ.Κ. Κηρίνθου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας.
- Εργασίες αποκατάστασης βλαβών εξωτερικών όψεων και στέγης Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα περιβόλια του Δ. Κύμης-Αλιβερίου.
- Εργασίες αποκατάστασης βλαβών εξωτερικών όψεων και στέγης Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα περιβόλια του Δ. Κύμης-Αλιβερίου.
- Κατασκευή στεγάστρου Δημοτικού Γηπέδου Προκοπίου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
- Προμήθεια εξοπλισμού για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας «Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ».
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεδριάσαμε υπό το βάρος της απώλειας του Τάσου Χρονά και για άλλη μια φορά μνημονεύσαμε τον αγαπημένο μας “δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης”. Λειτουργώντας συνθετικά, προχωρήσαμε με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία σε μια σειρά αποφάσεων για την υλοποίηση έργων και δράσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος μας".
 
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου τόνισε: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου κληθήκαμε να αποχαιρετήσουμε τον Τάσο Χρονά, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Παράλληλα, υποδεχτήκαμε τον Αντώνη Αλεξό, που τον αντικατέστησε και ορκίστηκε Περιφερειακός Σύμβουλος ενώπιον του σώματος».
 
- Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τάσου Χρονά τηρήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης σήμερα, Τρίτη 04 Απριλίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.
 
Ακολούθως, ορκίστηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας ο Αντώνης Αλεξός, ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», ενώ συζητήθηκαν ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων και κατεπείγοντα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.