ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Όχι σε 51 νέες ανεμογεννήτριες

Όχι σε 51 νέες ανεμογεννήτριες

Αίτηση αναθεώρησης ενάντια στο έργο κατασκευής 51 ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια, από την εταιρεία " GH WIND" (Μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία) κατέθεσαν σύλλογοι και φορείς της περιοχής όπως και φυσικά πρόσωπα. 

Το έργο αφορά 51 ανεμογεννήτριες στο σύνολο και στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου και περιλαμβάνει εκτάσεις καλλιεργήσιμες μικροϊδιοκτησίες πολιτών με ελαιώνες.

Επίσης αρκετές ανεμογεννήτριες βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στο χωριό Γαβαλάς. Από μετρήσεις προέκυψε ότι υπάρχει αιολικό πάρκο στα 130 μέτρα από σπίτι. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, αναφέρει σχετικά:

" Η εταιρεία GH WIND συστάθηκε πέρυσι με ιδιοκτήτες έναν Βέλγο υπήκοο και έναν ημεδαπό, Το αρχικό κεφάλαιο ήταν ελάχιστο. 

Μπορούν δυο άνθρωποι να ζητάνε τεράστιες εκτάσεις γης για το προσωπικό τους κέρδος;

Μπορούν να μετατρέψουν περιοχές που έχουν άλλη χρήση και σκοπό σε βιομηχανική ζώνη;  

Είναι δυνατόν το 2023 κοινότητες, κάτοικοι ο Δήμος να μην έχουν λόγο για την χρήση γης και για την ποιότητα της ζωής στην περιοχή τους;" 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ