ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08132022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Μάλλον θα επεκταθεί, αφού οι Δήμοι δεν δέχονται μεταφορά απορριμμάτων σε Ιστιαία, Άμφισσα 

Μόνιμο φαίνεται πως είναι το αδιέξοδο για το τι θα γίνει με τα σκουπίδια της Χαλκίδας. Όπως είναι γνωστό ο εδώ ΧΥΤΑ πρέπει να κλείσει τον Αύγουστο και η πρόταση του ΦοΣΔΑ είναι η μεταφορά τους σε Ιστιαία και Άμφισσα.

 
Ωστόσο δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στην Γενική Συνέλευση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίασε την π. Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Λαμία με θέμα το ΧΥΤΑ της Χαλκίδας. 
Από τη διαδικασία φάνηκε ότι ο ΦοΣΔΑ δεν αλλάζει στάση και προτείνει σταθερά τη μεταφορά των σκουπιδιών από το ΧΥΤΑ της Χαλκίδας σε Ιστιαία και Άμφισσα.

Διαφωνούν όμως και οι δήμοι που εξυπηρετούνται από τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας (Χαλκιδέων, Διρφύων - Μεσσαπίων, Ερέτριας, Κύμης - Αλιβερίου και Καρύστου) αλλά και οι δήμοι που θα τα υποδεχτούν. 

Μετά από 4 ώρες συνεδρίασης, αποφασίστηκε τελικά να οριστεί μία επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει την πιθανότητα αύξησης χωρητικότητας του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, ώστε να μην κλείσει τον Αύγουστο και να παραταθεί η λειτουργία του. Το θέμα θα επανέλθει ξανά προς συζήτηση σε ένα μήνα περίπου.
 
Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΦοΣΔΑ κ. Θύμιος Καραίσκος, αρχές Απριλίου είχε εξηγήσει ότι προηγείται ως μόνιμη λύση αυτή που υιοθετήθηκε από τους πέντε δήμους για τα απορρίμματα τους στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας με κινητή μονάδα επεξεργασίας. Όπως είπε, είναι ουσιαστικά μια πρόταση του ΦΟΔΣΑ που είχε παρουσιαστεί το 2019, αλλά είχε απορριφθεί.
 
Ο Θύμιος  Καραίσκος, είχε πει ότι η Χαλκίδα είναι ο μεγαλύτερος Δήμος στη Στερεά και μια λάθος απόφαση θα σήμαινε κόστος για τους δημότες της Είπε επίσης ότι έχουν γίνει για το θέμα 20 συνεδριάσεις, έχουν τοποθετηθεί όλοι και πως πλέον υπάρχει μια λύση τεχνικά εφικτή και μικρότερο κόστος. 
 
Προφανώς το θέμα είναι τι θα γίνει μέχρι η εν λόγω λύση υλοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ