ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο αγώνας δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα

Ο αγώνας δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα

Δεδομένης της διαρκούς αγωνίας του κ. Κεδίκογλου για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των έργων προστασίας από τις πλημμύρες των πυρόπληκτων περιοχών, μαζί με Δασολόγους βρέθηκε ξανά στη Βόρεια Εύβοια, την Παρασκευή, προκειμένου να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες προστασίας.
Προβλέπονται: Κατασκευή κορμοδεμάτων για τον περιορισμό της επιφανειακής διάβρωσης και απορροής, κλαδοπλεγμάτων κατά μήκος των υπολειμμάτων υλοτομίας σε εδάφη μικρών κλίσεων, με σκοπό την προστασία τους από τη διάβρωση και την επιφανειακή απορροή και ξυλοφραγμάτων σε μικρές χαραδρώσεις και ρέματα για την αποτροπή της διάβρωσης και τη συγκράτηση φερτών υλικών.
Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις, που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την επιτάχυνση των έργων, ενώ άμεση ήταν και η εξασφάλιση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Πράσινο Ταμείο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι κατάφεραν να παρακάμψουν τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σίμος Κεδίκογλου, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 15 ημερών επισκέφθηκε την περιοχή, εκφράζοντας την αγωνία του για την ταχεία ολοκλήρωση των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Όπως, άλλωστε, τονίζει έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα με το χρόνο που πιέζει, προκειμένου εγκαίρως και πριν τον χειμώνα να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.