ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΆ ΠΑΡΚΑ

ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΆ ΠΑΡΚΑ

Δεν έχουν αποφασιστεί περιοριστικά όρια για τις εδώ εν λόγω επενδύσεις όπως συμβαίνει στα άλλα νησιά

Η ανάπτυξη Αιολικών Πάρκων στην Εύβοια έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα στο οποίο εμπλέκονται τοπικές κοινωνίες, Δήμοι, φορείς, ακόμη και επιχειρήσεις που ξοδεύουν χρήματα για την προώθηση επενδύσεων που στο τέλος καταλήγουν στα Δικαστήρια. 
Ωστόσο μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά την Εύβοια και δεν είναι γνωστή, διατυπώθηκε στις πρόσφατες εργασίες της ΔΕΠ.
 
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.), θεωρεί την Εύβοια περιοχή προτεραιότητας για την ανάπτυξη αιολικών εγκαταστάσεων. Την ίδια στιγμή όμως, προκειμένου «να προστατεύει τα ευαίσθητα οικοσυστήματα» των διασυνδεδεμένων νησιών (Επτάνησα, Σποράδες, νησιά Αργοσαρωνικού, Βόρειο Αιγαίο, Άνδρος, Τήνος και Εύβοια) θέτει περιοριστικά όρια για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών σταθμών. 
 
Αυτό αποκάλυψε ο βουλευτής Ευβοίας Θ. Ζεμπίλης στις εργασίες της 11ης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρμάρι, όπου συμμετείχε. Είπε μάλιστα ότι εδώ έχουμε μία αδικία, καθώς δεν υπάρχει χώρος για μικρούς, παρά μόνο για μεγάλους επενδυτές.
 
Ο βουλευτής Εύβοιας, με αφορμή αναφορά του δημάρχου Καρύστου κ. Λ.Ραβιόλου για τις ΑΠΕ, συμφώνησε ότι η χωροθέτηση των αιολικών εγκαταστάσεων δεν θα πρέπει να αγνοεί και να αιφνιδιάζει τις τοπικές κοινωνίες. «Η χωροθέτηση τους θα πρέπει να σέβεται τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες καθώς και την περιβαλλοντική, πολιτισμική και αναπτυξιακή φυσιογνωμία των ανθρωπογεωγραφικών χώρων», υπογράμμισε ο Βουλευτής.
 
ΕΥΑΛΩΤΗ Η ΕΥΒΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
 
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην υστέρηση της Εύβοιας στο τομέα των υποδομών. «Οι υφιστάμενες υποδομές είναι απαρχαιωμένες και αδυνατούν να αντέξουν σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Χρειάζεται, λοιπόν, να φτιάξουμε σύγχρονες υποδομές ανθεκτικές στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο Θανάσης Ζεμπίλης.
 
«Κάθε φορά που έρχεται μία κακοκαιρία, η Εύβοια είναι η πρώτη που πλήττεται σε όλη την Περιφέρεια. Και αυτό έχει την εξήγηση του, καθώς η Εύβοια έχει μείνει πίσω σε επίπεδο υποδομών σε σχέση με τις άλλες ΠΕ», συμπλήρωσε ο Βουλευτής. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της άμβλυνσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος και περισσότερα χρήματα στις υποδομές της Εύβοιας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να καλυφθεί το κενό.