ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Θα εγκατασταθεί στη Χαλκίδα και θα εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του νομού

Πέντε Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων ετοιμάζονται για δημοπράτηση εντός του 2021 ή και του 2022, με μια από αυτές να είναι της Χαλκίδας. 
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει θέσει ως στόχο τη δημοπράτηση 17 μονάδων απορριμμάτων έως το 2021, με στόχο να μη χαθεί η χρηματοδότηση των έργων, τότε είναι λογικό να να επιταχυνθούν καθώς πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 20233.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  έχει προχωρήσει σημαντικά τη μονάδα στη Θήβα. Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται στα τελικά στάδια κατασκευής του με ανάδοχο της σύμπραξη ΙΝΤΡΑΚΑΤ-WATT. To έργο είναι έτοιμο κατά το μεγαλύτερο μέρος του, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία έως το φθινόπωρο του 2021 

Προχωρεί επίσης στην κατασκευή 3 ακόμα μονάδων, οι οποίες θα βρίσκονται στη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Φωκίδα αντίστοιχα και εκτιμάται πως θα επεξεργάζονται συνολικά 135.700 τόνους απορριμμάτων σε ετήσια βάση.

Σχετικά με τη μονάδα απορριμμάτων στη Χαλκίδα η Περιφέρεια έχει ήδη υποβάλλει το φάκελο για τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" με το ποσό της δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται στα 49,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η μονάδα θα εξυπηρετεί τους Δήμους της Κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας και εκτιμάται πως θα επεξεργάζεται ανά έτος 47.600 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων από την Κεντρική και Νότια Εύβοια, 11.900 τόνους προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα των Δήμων της Κεντρικής Εύβοιας και 8.200 τόνους λυματολάσπης από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της Εύβοια.
 
Εφόσον η χρηματοδότησή του έργου εγκριθεί χωρίς παρατηρήσεις ή εάν δε χρειαστεί η εκ νέου υποβολή των φακέλων, τότε είναι πιθανή η προκήρυξη του διαγωνισμού έως και τα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ