ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Οι δασικοί χάρτες πρέπει να διορθωθούν και στην Εύβοια

Οι δασικοί χάρτες πρέπει να διορθωθούν και στην Εύβοια

Στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Ζεμπίλης λέγοντας ότι οι δασικοί χάρτες αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. "Έχουν ανακύψει μεγάλα ζητήματα από λάθη και αβλεψίες. 
Τα προβλήματα κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις" είπε ο βουλευτής. 
 Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις οικιστικές πυκνώσεις στη συνοικία Μπαταριά Χαλκίδας λέγοντας: "Η κυβέρνηση θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, καθώς θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης". 
«Με οριζόντιο και δίκαιο τρόπο, λοιπόν, και με την συμβολή επιστημονικών φορέων και εμπειρογνωμόνων που θα συμβάλουν στην νομοθετική παρέμβαση θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες και σύντομα αυτή η τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσει η χώρα Δασολόγιο και Κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί».
Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ
 
Στη συμμετοχή της Εύβοιας στο δεκαετές Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων. αναφέρθηκε ο Θ. Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξηγώντας ότι η αρχική μελέτη του ΑΠΘ προέβλεπε ελάχιστη ή μικρή συμμετοχή της Εύβοιας στο Πρόγραμμα Αναδασώσεων.. 
 
Τώρα υποστηρίζει ότι η Εύβοια θα συμμετέχει με σημαντικό μερίδιο δασώσεων και αναδασώσεων στο δεκαετές Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων. 
 
"Με τις δασώσεις και τις αναδασώσεις, μέσω της επιλογής καθαρών εκτάσεων που δεν υπάρχει αντιδικία δημοσίου και ιδιωτών, θα επιτύχουμε την αντιδιαβρωτική θωράκιση της Εύβοιας, θα συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και θα βελτιώσουμε το μικροκλίμα και την ποιότητα ζωής των πολιτών", είπε ο βουλευτής.

Επίσης, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων και τα περιαστικά δάση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Χαλκίδα έχει αρκετούς λόφους και λοφίσκους περιμετρικά που είναι «γυμνοί». Η αναδάσωσή τους αφενός, θα αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον και, αφετέρου, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η πόλη της Χαλκίδας μεγαλώνει, καθώς έχει ξεπεράσει τους 100.000 κατοίκους και οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση αυξάνοντας τους δασικούς πόρους. Με τις δασώσεις και τις αναδασώσεις θα αλλάξει η αισθητική όψη της πόλης και θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ