ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η Κάρυστος έχει δίκιο - Το ιδιοκτησιακό θα λυθεί

Η Κάρυστος έχει δίκιο - Το ιδιοκτησιακό θα λυθεί

Δηλώσεις Ζεμπίλη που δηλώνει αισιόδοξος για οριστική δικαίωση

«Για πρώτη φορά θέσαμε το ιδιοκτησιακό ζήτημα της Καρύστου στη σωστή του βάση. Με μια ολιστική προσέγγιση και με νομικά επιχειρήματα και όχι αποσπασματικά», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό εργαζομένων Χαλκίδας 96,5 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αποστόλου.
 
«Στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Αμυρά, αναδείξαμε το θέμα με τρόπο συστηματικό και το θέσαμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, που εδράζεται σε ακράδαντα νομικά επιχειρήματα και στην λογική», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμπίλης. 
Tο ζήτημα του ιδιοκτησιακού της Καρυστίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα, όπως επιχειρήθηκε κατά το παρελθόν, μέσω τροπολογίας ως ρουσφέτι, αλλά με ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση, καθώς παρόμοια προβλήματα συναντώνται και σε άλλες κυρίως νησιωτικές περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

«Οι ιδιοκτήτες του Δήμου Καρύστου έχουν το δίκιο με το μέρος τους, καθώς υπάρχει πλούσια νομολογία από τα πολιτικά δικαστήρια όλων των βαθμών, που τους έχουν δικαιώσει. Έχουν στην κατοχή τους τίτλους ιδιοκτησίας 150 και 180 ετών, για τους οποίους φορολογούνται. Το ζήτημα είναι να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι στα δικαστήρια, αλλά η Πολιτεία να αναγνωρίσει τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα κατά τρόπο οριζόντιο και δίκαιο», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας. «Είναι δε σημαντικό ότι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βρήκαμε ευήκοα ώτα, καθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς γνωρίζει αρκετά καλά και αγαπάει την Εύβοια και δεσμεύτηκε να δώσει οριστική λύση μέσω της σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα προετοιμάσει την ρυθμιστική παρέμβαση», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμπίλης.