ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ

Δέσμευση Γ. Αμυρά για επιπλέον δυναμική ενίσχυση του δασικού πλούτου σε όλο το νομό

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς δεσμεύτηκε να εντάξει την Εύβοια στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, πέραν της περιοχής των 1620 m2 που προβλεπόταν μόνο στην Β/Κ Εύβοια. 
Το αίτημα να περιληφθεί η Εύβοια στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων ζήτησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης από τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά στην συνάντηση τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. 
 
Ανέφερε επίσης ότι η μεγαλύτερη ένταξη της Εύβοιας είναι δίκαιη σε ένα εθνικό σχέδιο που θα εμπλουτίσει τον δασικό πλούτο της χώρας με 30 εκατομμύρια πιστοποιημένα δέντρα και θα χρηματοδοτηθεί με 310 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 170 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ.
 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπενθύμισε στον Υφυπουργό την τεράστια οικολογική υποβάθμιση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Εύβοια, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών. Η αποψίλωση του δασικού πλούτου, σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, συμβάλλουν στην πρόκληση ακραίων θεομηνιών.
 
Πολλές περιοχές της Εύβοιας έχουν βιώσει την τελευταία πενταετία τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων και έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, ζωικού κεφαλαίου, περιουσιών και δημοσίων υποδομών. 
 
Για την Εύβοια λοιπόν, το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ως προς την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, με έμφαση στην ενίσχυση της αντιδιαβρωτικής θωράκισης, την διατήρηση της βιοποικιλότητας και την άμβλυνση των κλιματικών μεταβολών. 
 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων και τα περιαστικά δάση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Χαλκίδα έχει αρκετούς λόφους και λοφίσκους περιμετρικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου.