ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ώρα να επιλυθεί επιτέλους το ιδιοκτησιακό Καρύστου

Ώρα να επιλυθεί επιτέλους το ιδιοκτησιακό Καρύστου

Συνάντηση ουσίας Κεδίκογλου και Ραβιόλου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά 

Πρόταση διάταξης για την επίλυση του ιδιοκτησιακού της Καρύστου με εμπεριστατωμένη αιτιολογική έκθεση υπέβαλαν ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου και ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος στον αρμόδιο για θέματα προστασίας περιβάλλοντος Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά κατά τη σημερινή συνάντησή τους.
 
Ο Υφυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση και την προώθησε άμεσα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για να συμπεριληφθεί στο προσεχές νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Με την εν λόγω διάταξη λύνεται ένα πρόβλημα, που ταλανίζει την περιοχή τον τελευταίο ενάμιση αιώνα. Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπενθυμίζοντας, ότι είχαν φτάσει κοντά στην οριστική επίλυση του προβλήματος λίγο πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Σαμαρά, ωστόσο, στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προώθησε την έτοιμη λύση.
 

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Καρύστου συμπαραστάθηκε πάντοτε στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών γης και τους εκπροσώπησε με επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να υλοποιηθεί και να γίνει νόμος.

Το αίτημα των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας, είναι να αναγνωριστούν με νόμο οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέχουν. Σε αυτό το αίτημα, ο Δήμος έχει πάρει κατά καιρούς πάγιες θέσεις υποστηρίζοντας το, με διαβήματα σε βουλευτές, υπουργούς, υπηρεσιακούς παράγοντες, με την πρόθυμη συμμετοχή σε σειρά κινητοποιήσεων των δημοτών μας και με τη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Καρύστου.

Όπως είναι γνωστό, η Εύβοια δεν καταλήφθηκε με τα όπλα από τις ελληνικές δυνάμεις ώστε όλη η γη να περιέλθει στο δημόσιο ως λεία πολέμου. Τη γη που κατέχουν οι κάτοικοι, την απέκτησαν με νόμιμους τίτλους που έχουν μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο και φτάνουν μέχρι το 1870 και παλαιότερα. Τη γη αυτή, την απέκτησαν οι μακρινοί ιδιοκτήτες είτε με αγορά από τους Τούρκους είτε από Έλληνες που την καλλιεργούσαν αδιατάραχτα πλέον των 30 χρόνων προ του έτους 1915.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ