ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ05182022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ισχυρές οι διαφωνίες για τα Αιολικά Πάρκα

Ισχυρές οι διαφωνίες για τα Αιολικά Πάρκα

Ποις θέσεις εκφράστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη

Διαφωνεί με τις θέσεις όλων η Λαϊκή Συσπείρωση στο ζήτημα των Αιολικών Πάρκων. 
Σχετικά αναφέρει: "Όλοι εξέφρασαν μεν τη συμφωνία τους στο ότι ο δήμος Καρύστου «έχει σηκώσει μεγάλο βάρος» και πως «η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», αλλά ταυτόχρονα πίνουν νερό στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης".
- Οι κυβερνητικοί βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός για την «ανεξαρτησία των ρυθμιστικών και ελεγκτικών αρχών», για την «ευκαιρία που ανοίγεται με το νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ», μέχρι και για την δυνατότητα «εκτόνωσης της Στερεάς με την προώθηση των θαλάσσιων αιολικών». Ο κ. Ζεμπίλης συμβούλευσε μάλιστα για την ανάγκη κινητοποιήσεων ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις (!) διδασκόμενος φαίνεται από τις τακτικές του ΠΑΣΟΚ. 
- Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης που μίλησε για την «υποχρέωση της χώρας για την ενεργειακή μετάβαση» (σ.σ. εννοείται η "απελευθέρωση" της ενέργειας). Μάλιστα για τις ευθύνες του κόμματος του, που ως κυβέρνηση συνέβαλε στο γέμισμα της περιοχής μας με νέα αιολικά, αποκρίθηκε πως «αυτός εκλέχθηκε βουλευτής το 2019»
- Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ανέφερε πως οι Περιφέρειες δεν αδειοδοτούν και πως έχει στερηθεί η δυνατότητα γνωμοδότησης για έργα ΑΠΕ, όμως όταν υπήρχε θεσμικά η δυνατότητα γνωμοδότησης η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε όλα τα έργα εγκατάστασης ΑΠΕ. Τώρα "διεκδικεί" να εμπλέκεται και η Περιφέρεια στην αδειοδότηση των ΑΠΕ και να σταματήσει η εγκατάσταση ως το νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ. Όσο για τον ημιτελή δρόμο Πορτολάφια-Νέα Στύρα "πέταξε το μπαλάκι" στα Τοπικά Συμβούλια για την άδεια της Περιφέρειας να μεταφέρονται από εκεί τα κομμάτια των ανεμογεννητριών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κελαϊδίτης αρκέστηκε στην «ευχή και την ελπίδα να κατανοήσει η κυβέρνηση το πρόβλημα».
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην παρέμβασή του σημείωσε πως:

"Όλα αυτά που έχει ζήσει η Κάρυστος τα τελευταία χρόνια με τις πυρκαγιές, με τα προβλήματα κατά την εγκατάσταση, αλλά και μετά, σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, με την εγκατάλειψη ανεμογεννητριών όπως αυτές στο Καστρί, με τις πτώσεις ανεμογεννητριών, με την ηχορύπανση σε χωριά με τις παράνομες υδροληψίες, με το φόβο από δεκάδες μικρούς επαγγελματίες και εργαζόμενους για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η κατάσταση στον κλάδο του τουρισμού, με τις διακοπές ρεύματος και τόσα άλλα. Τώρα τελευταία με τις εξελίξεις που σε όλους είναι γνωστές με την ένταξη της επένδυσης της Ελλάκτωρ στις στρατηγικές επενδύσεις, με την επικείμενη έναρξη των εργασιών της ΤΕΡΝΑ, με τις δεκάδες αιτήσεις που είδαμε να δημοσιεύονται και το Φλεβάρη και με αιτήσεις για ανεμογεννήτριες μια ανάσα από την Κάρυστο αλλά και από τα χωριά..."