ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 50 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ 50 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η Χαλκίδα ελπίζει πια σε μια σύγχρονη μονάδα με ένταξη στο ΕΣΠΑ

Φτάσαμε στο 2021 και η Ελλάδα εξακολουθεί να πληρώνει βαριά πρόστιμα γιατί έχει αποτύχει να διαθέτει σωστά τα σκουπίδια της. 
Ανάμεσα στους νομούς που δεν έχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και η Χαλκίδα. Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα.

Από τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. κατατέθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για την ένταξη της Πράξης με τίτλο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (MEA) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (XYTY) Χαλκίδας» συνολικού προϋπολογισμού 49.252.173,00 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε.
Πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη που θα συμβάλει στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων που θα φέρει την οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων των εξυπηρετούμενων Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.
Το έργο θα γίνει ακολουθώντας τις απαιτήσεις στην επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που θέτει το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων.

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Λαμίας, καθώς και αίτηση χρηματοδότησης για αναβάθμιση της Μονάδας Κομποστοποίησης Άμφισσας σε ΜΕΑ.
Τα προαναφερόμενα έργα σε συνδυασμό με την ήδη λειτουργούσα Μονάδα Κομποστοποίησης Άμφισσας και την αναμενόμενη λειτουργία της ΜΕΑ Θήβας εντός του 2021, θα αποτελούν ένα πλήρες και λειτουργικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων όλων των ρευμάτων (διακριτών κάδων στην πηγή) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.