ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Αμφιβολίες για την καύση της "Ηρακλής" στο Μηλάκι

Αμφιβολίες για την καύση της "Ηρακλής" στο Μηλάκι

Όπως έχουμε ήδη γράψει, στις 21 Ιουλίου 2020 η ΑΓΕΤ ζήτησε από τον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) να της παραχωρήσει 5.000 τόνους απορριμμάτων, για να τα κάψει πειραματικά στα εργοστάσια του Βόλου και του Αλιβερίου.

Το υλικό αυτό το ζήτησε ατελώς και διαβεβαίωσε τον ΕΔΣΝΑ ότι θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της καύσης του σε διάστημα 90 ημερών και πως θα διενεργήσει τις αναγκαίες μετρήσεις ρύπων ώστε μελλοντικά να γενικευτεί η χρήση του σε μεγάλες ποσότητες.
Στις 31-07-2020 (αποφαση 276/2020) ο ΕΔΣΝΑ αποφασίζει να κάνει δεκτό το αίτημα της ΑΓΕΤ για δοκιμαστική καύση του CLO. Υπάρχει μάλιστα για αυτό το σκοπό και η σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Στερεών Αποβλήτων του ΥΠΕΝ.
Ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι Κύμης-Αλιβερίου της αντιπολίτευσης Γλυκός Ταξιάρχης και Θαλασσινού Αλεξάνδρα, αποκαλύπτουν ότι ο CLO (κομπόστ τύπου Α) χρησιμοποιείται μόνο ως εδαφοβελτιωτικό για την αποκατάσταση εδαφών και επειδή περιέχει πλαστικές ύλες και ο,τι άλλο υπάρχει στον πράσινο κάδο και δεν μπορεί να ανασυρθεί (άρα, μπορεί να περιέχει μικρές μπαταρίες, σύριγγες, γάντια, μάσκες φίλτρα κινητήρων, συσκευασίες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βερνικιών, κτλ)