ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08062021

Πεμ, 05 Αυγ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Στις όχθες του Λήλαντα υπάρχει μια μικρή... πόλη

Στις όχθες του Λήλαντα υπάρχει μια μικρή... πόλη

Θα έχουμε και πάλι καταστροφές δηλώνει ο καθηγητής Ευ. Λέκκας.

Προειδοποίηση ότι, αν δεν γκρεμιστούν κατασκευές που βρίσκονται στο δέλτα του ποταμού Λήλαντα, η Εύβοια θα ξαναζήσει και άλλες καταστροφές όπως εκείνες του περασμένου Σαββατοκύριακου απεύθυνε  ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) μιλώντας στον Σκάι είπε ότι οι πλημμύρες, που στοίχισαν τη ζωή σε 8 ανθρώπους και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές καταστροφές, αναπτύχθηκαν σε μεγάλο γεωγραφικό εύρος, περίπου 400 χιλιόμετρα, καθώς τόσο καταλαμβάνουν οι τρεις λεκάνες των ποταμών.
Αφού τονίζει ότι είναι αδύνατο να αποφύγουμε το ίδιο το φαινόμενο, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τόνισε ότι στο μόνο που μπορούμε να επέμβουμε είναι στη μείωση της τρωτότητάς μας.
Ο καθηγητής προειδοποίησε: «Στο Λήλαντα ποταμό θα ξαναγίνει καταστροφή. Γιατί αποστραγγίζει λεκάνη, η οποία πλημμυρίζει περίπου κάθε 10 χρόνια.
Εκεί θα έχουμε καταστροφές. Στο δέλτα του ποταμού έχουν αναπτυχθεί οικιστικοί ιστοί. Έχει αναπτυχθεί ολόκληρη πόλη. Ή θα πρέπει να γκρεμίσουμε όλες τις κατασκευές, ή θα περιμένουμε πάντα αυτές τις καταστροφές. Ένα ολόκληρο οικοσύστημα πιέζεται ή αν όχι εξαφανίζεται», επεσήμανε ο καθηγητής.
Σε ότι αφορά τις πολιτικές ενέργειες τόνισε ότι «δε μπορούν να νομιμοποιούν αυθαίρετες κατασκευές εκεί είναι η αχίλλειος πτέρνα μας».