ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08062021

Πεμ, 05 Αυγ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πυρκαγιές και Λήλας είχαν από πέρυσι προειδοποιήσει

Πυρκαγιές και Λήλας είχαν από πέρυσι προειδοποιήσει

Δηλώσεις Αποστόλου στην ΕΡΤ για τις ευθύνες της νέας καταστροφής

Για πολιτικές ευθύνες, "που έχουμε ήδη εντοπίσει", μίλησε στην ΕΡΤ ο Β. Αποστόλου λέγοντας πως ξεκινούν από τη συμπεριφορά του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη.
Όπως εξήγησε, ο υπουργός ήρθε μετά τις περσινές πυρκαγιές στη Δίρφυ ήρθε στην Εύβοια και ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα και χρηματοδότηση των πρώτων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνονται ιδιαίτερα στην προστασία των εδαφών από τις κατολισθήσεις, από την παράσυρση των φερτών υλών, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αυτό, κι εκεί βεβαίως ανακοίνωσε ότι έχουμε συγκεκριμένα ποσά, 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την κατασκευή των απαραίτητων κορμοπλεγμάτων και κλαδοπλεγμάτων. Από αυτά λοιπόν τα τέσσερα μέτρα που είχαν γίνει για να προχωρήσουν μόνο ένα έργο 85.000 ευρώ εκτελέστηκε, τα υπόλοιπα 3 που ήταν και τα σημαντικότερα δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Από κει και πέρα υπάρχουν θέματα και από την πλευρά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης η οποία είχε τις δυνατότητες και είχε καταθέσει τις σχετικές μελέτες οι οποίες είχαν εγκριθεί και μάλιστα αρχές του 2019 είχαν εγκριθεί συγκεκριμένα ποσά για να γίνουν παρεμβάσεις στον βασικό υποδοχέα όλων των φερτών υλών και των υδάτων της περιοχής Δίρφυς που είναι ο Λήλας ποταμός, εκεί που έχουμε τα μεγάλα προβλήματα.
Ο κ. Αποστόλου είπε από το τέλος του 2019 ο Λήλας είχε ήδη προειδοποιήσει και μάλιστα είχαν φουσκώσει τόσο τα νερά που 150 οικογένειες έφυγαν από τα σπίτια τους, έγινε μια προληπτική εκκένωση, που σημαίνει ότι εδώ σου στέλνουμε το μήνυμα, και βεβαίως δεν έγινε απολύτως τίποτα παρότι υπήρχαν οι εγκρίσεις συγκεκριμένων χρημάτων για συγκεκριμένη παρέμβαση.
Και να κλείσω με ένα τελευταίο που αφορά τη διαχείριση της κρίσης αυτήν την ώρα. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται απόψεις ότι δε χρειαζόταν η χρήση του 112. Δε χρησιμοποιείται μόνο για να γίνουν εκκενώσεις.
 Ξέραμε ότι θα έρθουν αυτά τα γεγονότα. Θα έπρεπε να είναι έτοιμη η πολιτεία να ενημερώσει, να βοηθήσει τους πολίτες τι θα κάνουν και μιλάμε για ένα φαινόμενο που είχε διάρκεια 10 ώρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ