ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04142021

Τρι, 13 Απρ 2021 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ανησυχία στην Σκύρο για το Αιολικό Πάρκο - μαμούθ

Ανησυχία στην Σκύρο για το Αιολικό Πάρκο - μαμούθ

Στην Σκύρο προωθείται η κατασκευή αιολικού πάρκου στο όρος Κόχυλας που θα περιλαμβάνει 60 ανεμογεννήτριες, ύψους 180 μέτρων η κάθε μία και συνολικής ισχύος 333 MW. Η μόνη διαφορά με το προηγούμενο σχέδιο στο οποίο ο σκυριανός λαός αντιστάθηκε, είναι ότι τότε προβλεπόταν η κατασκευή 111 ανεμογεννητριών, χαμηλότερου ύψους από τις σημερινές αλλά ίδιας συνολικής ενεργειακής ισχύος.

To όρος Κόχυλας αποτελεί φυσικό καταφύγιο για σπάνια είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Η σημαντικότητά του ήταν αυτή που το κατέστησε προστατευόμενη περιοχή Natura ενώ έγινε το ένα από τα εφτά σημεία της χώρας που επωφελήθηκαν του προγράμματος Life για τη βιοποικιλότητα. Είδη όπως το σκυριανό άλογο και ο μαυροπετρίτης ενδημούν στον Κόχυλα ενώ, παράλληλα, το βουνό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία του τόπου. Δηλαδή το βουνό δεν είναι ένας τόπος ξερός και άγονος. Το τοπίο είναι ήδη επιβαρυμένο με στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως το αεροδρόμιο και ο ναύσταθμος.
Η Σκύρος έχει ενεργειακή αυτάρκεια και φτηνό ρεύμα η Σκύρος (η οποία ακόμα και το καλοκαίρι έχει μέγιστη ενεργειακή απαίτηση κάτω από 5 MW, σχεδόν 70 φορές λιγότερο από το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο!). Σε αυτό το πλαίσιο, η Σκύρος εναντιώνεται στην εν λόγω επένδυση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ