ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

Ποιο το σκεπτικό της 11μελούς επιτροπής που συγκρότησε ο Δήμος από την πρώτη της κιόλας συνεδρίαση

Την κατάθεση αιτήματος προς το Δήμο Ερέτριας, που θα αφορά την ενημέρωση της Επιτροπής για τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα σε σχέση με το νέο Αιολικό Πάρκο στην περιοχή και τη διερεύνηση, μελέτη και δημοσιοποίηση στοιχείων της τελευταίας 20ετίας, με μοναδικό στόχο την αποτροπή εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισε στην πρώτη κι όλας συνεδρίασή της η εντεκαμελής Επιτροπή Ανεμογεννητριών, που συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερέτριας.
Η επένδυση που έχει εγκρίνει η ΡΑΕ είναι , ισχύος 194 MW και αφορά στη θέση «Λεύκα – Πυργάκια – Απάτρυπα – Κάμπλος – Ζυγός – Όλυμπος», των Δημοτικών Ενοτήτων Διρφύων, Αμαρυνθίων, Ερέτριας, των Δήμων Διρφύων – Μεσσαπίων, Ερέτριας, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Την επένδυση θέλει να κάνει η εταιρεία "ENERCOPLAN ENERGY-EPC & INVESTMENT"
Ο πρόεδρος της επιτροπής κ.Δημήτριος Τσούμαρης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, τους παρευρισκόμενους πολίτες και εκπροσώπους συλλόγων για τις ενέργειες που έχει αναλάβει ο Δήμος Ερέτριας και οι οποίες είναι οι κάτωθι:
Άσκηση Ενδικοφανούς Προσφυγής (11-06-2020)
Αίτηση προς τη ΡΑΕ για γνωστοποίηση της αλληλογραφίας μεταξύ της ΡΑΕ και του
Δήμου Ερέτριας
Έρευνα για ορισμό Νομικού εγνωσμένου κύρους
Συνεργασία και κοινή γραμμή έναντι της Απόφασης με όμορους Δήμους.
Ακολούθησε παρουσίαση της χωροταξικής τοποθέτησης των 59 Ανεμογεννητριών, των προβλημάτων και ζητημάτων που προκύπτουν από την εγκατάσταση τους αλλά και ο συσχετισμός με τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή χωροθέτησης τους, από τον κο Στέφανο Κούνη μέλος της ομάδας πολιτών «ΕΥΒΟΙΑ SOS».
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επί του θέματος τα μέλη της Επιτροπής:κος Ιωάννης Ρίππης κος Αντώνιος Τερζάκης, κος Αργύρης Καραβάς, κα Ευαγγελία Αργύρη, κος Νικόλαος Μπαρότας και κα Χριστίνα Καραφέρια, παρευρισκόμενοι πολίτες, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.
Όλοι συμφώνησαν πως η επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που σχετίζονταιμε:
Tην ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ερέτριας με ανοικτές ομιλίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Την συμμετοχή και οργάνωση κινητοποιήσεων, έκδοση Φυλλαδίων – Αφίσας,
Την Ανάπτυξη συνεργασίας με επιτροπές πολιτών με κοινό στόχο όμορων περιοχών και όχι μόνο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ