ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ

ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ

Οι μετρήσεις έδειξαν "ύδατα εξαιρετικής ποιότητας" - Ένα ακόμη κίνητρο για προσέλκυση τουριστών

Εύβοια και Σκύρος έχουν μια σειρά πλεονεκτημάτων για να προσελκύσουν τον οδικό τουρισμό. Τέτοια είναι οι πολλές εξαιρετικές φυσικές ομορφιές του τόπου, οι πολλές τουριστικές δυνατότητες, η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, η ασήμαντη καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού (σε κάποιες περιοχές δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα) κ.α.
Τώρα, Εύβοια και Σκύρος προσθέτουν ένα ακόμη πλεονέκτημα: Όλες οι υπέροχες παραλίες των δυο νησιών είναι πεντακάθαρες.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση για την καταλληλότητα κολύμβησης των παραλιών, για την Εύβοια και την Σκύρο. Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο των 135 δειγμάτων που ελήφθησαν και εξετάστηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, κατατάσσονται στο εύρος τιμών «υδάτων εξαιρετικής ποιότητας».
Επισημαίνεται, πως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, είναι μοναδικοί αρμόδιοι και πλέον αξιόπιστοι φορείς για τον χαρακτηρισμό των ακτών κολύμβησης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: Έχοντας ολοκληρώσει την ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους 135 δειγμάτων θαλασσινού νερού από όλες τις κολυμβητικές μας παραλίες σε Εύβοια και Σκύρο, εκδίδουμε όπως κάθε χρόνο την αντίστοιχη απόφαση χαρακτηρισμού και καλούμε τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας να χαρούν με ασφάλεια τα καταγάλανα νερά των δυο πανέμορφων νησιών μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις ακτές κολύμβησης του Ν. Ευβοίας (Εύβοια-Σκύρος) απαιτείται η τήρηση των κανόνων αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως προβλέπεται κάθε φορά από τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) που εκδίδονται κατ’ εφαρμογή των εκάστοτε Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.