ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09222020

Τρι, 22 Σεπ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Νέα πτώση ανεμογεννήτριας

Νέα πτώση ανεμογεννήτριας

Στη Νότια Εύβοια στη θέση Γκούρι Μάδι, κοντά στο Μαρμάρι, ο ρότορας και τα πτερύγια ανεμογεννήτριας κατέρρευσαν υπό συνθήκες άπνοιας, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες.

Ως γνωστόν αυτό δεν ήταν το πρώτο ανάλογο συμβάν. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε ανεμογεννήτριες να σπάνε από τον αέρα αρκετά κοντά στο χωριό Κατσαρώνι.

Μάλιστα τα δύο αυτά αιολικά πάρκα βρίσκονταν σε λειτουργία, πράγμα που πιθανά θέτει σε κινδύνους και τους εργαζόμενους στη συντήρηση των αιολικών πάρκων.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή όπου αποκαλύπτουν ότι στο Δήμο Καρύστου υπάρχει επίσης αιολικό πάρκο (στο Καστρί) που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια και ρημάζει, ενώ αρκετά στην Κάρυστο και την υπόλοιπη Νότια Εύβοια προσεγγίζουν την «ημερομηνία λήξης» τους.
 Οι δυο βουλευτές ερωτούν τον ο κ. Υπουργό, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση:
1.    Για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια επικίνδυνα περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή;
2.    Για να τιμωρηθούν οι εν λόγω εταιρίες για την συμπεριφορά τους;
3.    Για να υποχρεώσει τις εταιρίες που λειτουργούν ήδη αιολικά πάρκα να τα αποσύρουν και να αποκαταστήσουν τον περιβάλλοντα χώρο μόλις συμπληρώσουν το χρόνο ζωής τους;
4.    Για να υιοθετηθεί το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Καρύστου για κανένα νέο αιολικό πάρκο στα όρια του Δήμου;
5.    Για να μην αναπτυχθούν αιολικά πάρκα σε προστατευόμενες ως τώρα περιοχές, όπως τα Κοτίλαια Όρη και η Δίρφυς;
6.    Για την αποφασιστική μείωση της τιμής του ρεύματος και την κατάργηση του λεγόμενου «πράσινου τέλους» (ΕΤΜΕΑΡ) από τους λογαριασμούς ρεύματος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ