ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΑΡΚΟ και Ασωπός στη συνάντηση Φάνη Σπανού και Κώστα Χατζηδάκη

ΛΑΡΚΟ και Ασωπός στη συνάντηση Φάνη Σπανού και Κώστα Χατζηδάκη

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος αποκάλυψε τα θέματα που συζητήθηκαν με την παρακάτω δήλωση:

"Συζητήσαμε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για τα μεγάλα, βασικά περιβαλλοντικά θέματα της Περιφέρειάς μας. Η ΛΑΡΚΟ, η ΟΧΕ Ασωπού, το φυσικό αέριο.
Ακόμη οι ΑΠΕ, οι αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, τα δάση μας. Στην Στερεά Ελλάδα βαδίζουμε πάνω στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι ο μονόδρομος για να παραδώσουμε υγιή, καθαρό και όμορφο τον τόπο που δανειζόμαστε από τα παιδιά μας".
Θυμίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα ενώ παρατηρούνται πλέον και σοβαρά εργατικά δυστυχήματα. Η κυβέρνηση φαίνεται να προκρίνει την λύση του 2014, δηλαδή κλείσιμο ζημιογόνων τμημάτων και ιδιωτικοποίηση των υγιών της τμημάτων.
Για τον Ασωπό, οι ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) αποτελούν σύγχρονα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που αντλούν πόρους από διαφορετικές πηγές για την εφαρμογή συνολικών στρατηγικών και όπως ανακοινώθηκε η ΟΧΕ του Ασωπού, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 251 εκατ. ευρώ, είναι η μεγαλύτερη της χώρας και δίνει ένα τέλος στην υποβάθμιση τους περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της δημόσια υγείας που προκαλούσε η επί δεκαετίες άναρχη ανάπτυξη της μεγαλύτερης βιομηχανικής συγκέντρωσης της Ελλάδας, στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, ενώ ενισχύει την επιχειρηματικότητα, καθιστώντας την περιοχή φιλική για νέες επενδύσεις.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται στην Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας. Ένα σύνθετο και πολύπλοκο έργο που προχωράει με τη συνεργασία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, πετυχαίνοντας μεγάλη μόχλευση πόρων, έπειτα από δημόσια διαβούλευση και με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιστημονικών φορέων και ελληνικών πανεπιστημίων.
Το σχέδιο, προβλέπει μεταξύ των άλλων τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου για την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, την απορρύπανση του Ασωπού, και τη δημιουργία υποδομών για την περιβαλλοντική συμμόρφωση των επιχειρήσεων (βιολογικός καθαρισμός, δίκτυα αποχέτευσης, παρατηρητήρια περιβάλλοντος και υγείας). Με υποδομές που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, στην αύξηση του τουρισμού, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της οικονομίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ