ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι09292020

Τρι, 29 Σεπ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Επιστημονική εκδήλωση για Γεωπάρκο στην Κύμη

Επιστημονική εκδήλωση για Γεωπάρκο στην Κύμη

Στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης, έγινε διάλεξη την Τετάρτη το βράδυ, με θέμα: «Ανάδειξη και προστασία της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή του γεωπάρκου Κύμης».

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης, με ομιλητές τους:

 Εύα Ιωαννίδη – Γαλάνη MSc Γεωλόγος ΕΚΠΑ
Νώντας Καλογιάννης Ερευνητής – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τα «Παγκόσμια Γεωπάρκα είναι κάτι περισσότερο από τα πετρώματά τους. Τα γεωπάρκα είναι για τους ανθρώπους». Συνδέονται άμεσα με την εκπαίδευση και την έρευνα. 
Δεν είναι μουσεία φυσικής ιστορίας αλλά ζωντανά εργαστήρια που παρέχουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ασχοληθούν με την επιστήμη, την έρευνα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.
Το Γεωπάρκο συμβάλλει ενεργά στην οικονομική ανάπτυξητ ης περιοχής μέσα από την ανάδειξη της ταυτότητας του που συνδεεται με την γεωλογική κληρονομιά και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού» ορίζει μεταξύ των άλλων η Ιδρυτική Διακήρυξη του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων.
Ο γεωτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού με κίνητρο την εμπειρία, τη γνώση και την απόλαυση της γεωποικιλότητας και της γεωκληρονομιάς. 
Ο γεωτουρισμός εάν δεν ταυτιστεί με την αειφόρο ανάπτυξη δεν έχει νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ