ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ07122020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η δραστηριότητα ξεκινά από τα Σχολεία και έχει κάθε χρόνο υψηλές επιδόσεις 

Πρώτη σε όλη την Περιφέρεια στην ανακύκλωση μπαταριών είναι η Εύβοια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΦοΔΣΑ. 
Στο νομό μας ανακυκλώθηκαν για το έτος 2018, 243.108 kg μπαταρίες οχημάτων και βιομηχανίας.

Συνολικά, σε όλη την Περιφέρεια ανακυκλώθηκαν 447.373 kg και όπως σημειώσαμε πάνω από τα μισά ανήκουν στον νομό μας , που έχει τον περισσότερο πληθυσμό από όλους τους νομούς.
Η ανακύκλωση των μπαταριών προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας, κατά 70% της παραγωγής ισοδύναμου πρωτογενούς μόλυβδου. Αντίστοιχο είναι και το όφελος από την ανακύκλωση των πλαστικών υλικών συσκευασίας των συσσωρευτών.
Με την ανακύκλωση τους ανακτώνται πολύτιμα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, ο οποίος ανακυκλώνεται σχετικά εύκολα και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να πούμε ότι σε Εύβοια και Στερεά, υπάρχει κουλτούρα της ανακύκλωσης, η οποία μάλιστα ξεκινά από τα Σχολεία. Για παράδειγμα, το 2017, τα 270 σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσότητα ανακυκλώσιμων βιβλίων περίπου 78 τόνων, ποσότητα που αντιστοιχούσε σχεδόν στο 50% της συνολικής ποσότητας που συλλέχθηκε πανελλαδικά. 
Τα έσοδα από την ανακύκλωση αυτής της ποσότητας επιστράφηκαν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού, για τις ανάγκες λειτουργίας τους.
Μεγάλη και εξ ίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα (που ενισχύει την κουλτούρα της ανακύκλωσης). Στη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς, 33.000  περίπου μαθητές από 252 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) σε 19 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα ανακύκλωσης των σχολικών βιβλίων με τίτλο «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.