ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Ποσό 4,17 εκατ.  ευρώ δίδεται σε Χαλκίδα, Σκύρο, Κάρυστο, για εξοικονόμηση ενέργειας και μειωμένη ρύπανση

Τρεις σημαντικοί αθλητικοί χώροι της Εύβοιας θα χρηματοδοτηθούν αδρά ώστε να αποκτήσουν ενεργειακό χαρακτήρα, δηλαδή θα λειτουργούν με πολύ μικρότερο κόστος χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον. 
Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο Κανήθου, το Δημοτικό Γυμναστήριο Σκύρου και το Δημοτικό κλειστό Γυναστήριο Καρύστου "Παναγιώτης Μώρος".

Τα χρήματα που θα δοθούν στα τρία γυμναστήρια φτάνουν τα 4.127.000 ευρω και εντάσσονται στις νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, για 58 έργα σε όλη την Ελλάδα, που ενεργοποιούνται με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Ευγενίας Φωτονιάτα.
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται  στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων - Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Τα έργα που αναφέρονται σε παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης σε κλειστά γυμναστήρια προϋπολογισμού 55,6 εκατ. ευρώ ανέρχονται σε 51, ενώ 7  αφορούν προτάσεις σε ανοικτά κολυμβητήρια προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ. 
Στο νομό Εύβοιας οι πράξεις που εντάσσονται έχουν ως εξής: